marianne synnes emblemsvåg

Tar ikke gjenvalg, går tilbake til NTNU

Marianne Synnes Emblemsvåg (H) har sittet på Stortinget i én periode. Hun har bestemt seg for å ikke ta gjenvalg.

Marianne Synnes Emblemsvåg har bestemt seg for å takke nei til gjenvalg på Stortinget, og gå tilbake til NTNU.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marianne Synnes Emblemsvåg gikk fra å være viserektor ved NTNU Ålesund til å ta plass på Stortinget og i utdanningskomiteen for Høyre.

Den tidligere rektoren ved Høgskolen i Ålesund har markert seg med mange tydelige utspill i utdanningspolitikken.

Ett som skapte mye debatt, var saken om at Høyre vil at studenter skal betale når de takker ja til studieplass fra sommeren 2019.

I høst utelukket hun ikke en avvikling av effektiviserings-reformen i akademia.

Hun ville slå sammen Forskingsrådet og Innovasjon Norge, og hun var svært glad for at UH-lov utvalget ville fjerne kjønns­poeng fra opptak til høyere utdanning.

Emblemsvåg forteller at nå vil hun tilbake til NTNU og at hun ikke vil stille til gjenvalg i 2021. Hun har permisjon fra en førsteamanuensis-stilling ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, med arbeidssted Ålesund.

— Svarer ikke til forventningene

En av begrunnelsene til at hun ikke tar gjenvalg forteller Emblemsvåg er:

— Dessverre svarer ikke arbeidet i det politiske systemet til forventningene, forteller hun.

Khrono ber henne utdype dette noe mer, men det vil hun ikke.

Emblemsvåg forteller at hennes engasjement for utdanning, forskning og næringsutvikling fremdeles er stort, og hun kommer til å stå på for gode politiske løsninger også dette siste året.

— Men jeg ønsker å gå tilbake til NTNU (som jeg har permisjon fra) når denne stortingsperioden er over i oktober 2021. Å arbeide i UH-sektoren gir meg både utfordringer og motivasjon, og jeg vil fremdeles gjerne bidra til politikkutvikling, men da som ansatt i sektoren, skriver Emblemsvåg i en e-post til Khrono.

Glad for muligheten

Hun legger til:

— Jeg er glad for å ha fått muligheten til å jobbe med utdannings- og forskningspolitikk denne stortingsperioden, både i nasjonal sammenheng og i Nordisk Råd.

Hun legger til at hun har lært mye - om systemet, og om mennesker.

— Det mest meningsfulle med jobben som stortingsrepresentant er å møte så mange engasjerte mennesker på ulike arenaer der ute, som sender innspill, møter oss på Stortinget, og på ulike måter bidrar til mer treffsikker politikkutvikling, skriver Emblemsvåg.

Powered by Labrador CMS