medisinstudenter

Tar oppgjør med arbeids­press i musikkvideo

Gratis overtidsjobbing og verken tid til å sove eller å gå på do. Sånn er det avgangskullet i medisin på Universitetet i Bergen ser for seg livet som lege.

Livet som lege er ingen dans på roser, ifølge avgangsstudentenes musikkvideo.

Publisert Oppdatert

Avgangskullet i medisin ved Universitetet i Bergen (UiB) tar et humoristisk oppgjør med utfordringene som venter dem som leger i musikkvideoen «Spør meg», men med et alvorlig bakteppe. Alt til akkompagnement av Gabrielles «Ring meg».

UiB-studentene synger om gratis overtidsjobbing, verken tid til å sove eller gå på do, mangel på nybegynnerstillinger som lege (LIS1-stillinger) og sentralisering av helsetjenester.

«Går på veggen snart»

«Vi går på veggen hvis ingen snart tar og hjelper oss, redder oss, støtter oss», synger de, med henvisning til harde arbeidsvilkår for leger og spesielt de nyutdannede. De etterlyser et sterkere støtteapparat og bedre ressurser som kan lette overgangen til arbeidslivet og minske utfordringene de regner med å stå overfor tidlig i sin karriere.

Avgangsstudenter i medisin på UiB tar et oppgjør med helsevesenets utfordringer i ny musikkvideo
— Vi går på veggen hvis ingen snart tar og hjelper oss, redder oss, støtter oss, synger medisinstudentene.

Studentene viser også til hvordan det offentlige helsevesenet presser leger inn i det private arbeidsmarkedet når de synger «Vi er én vakt fra å gjøre DropIn til vårt hjem».

«Slapp av, ditt sykehus legges ned, men turnuslegen redder ditt sted,» omhandler et ømt tema om nedleggelse av lokalsykehus og utfordringer som venter både leger og pasienter i Distrikts-Norge.

I november la medisinstudentene ved UiT Norges arktiske fram sin musikkvideo.

Powered by Labrador CMS