Bok til utlandet

Terje Tvedts «Verdens­historie» til utlandet

Boken er foreløpig solgt til to land, opplyser forlaget.

To forlag i Sverige og Finland har sikret seg rettighetene til Terje Tvedts bok «Verdenshistorie. Med fortiden som speil» etter budrunder.
To forlag i Sverige og Finland har sikret seg rettighetene til Terje Tvedts bok «Verdenshistorie. Med fortiden som speil» etter budrunder.
Publisert

Historiker og geografiprofessor Terje Tvedts bok «Verdenshistorie. Med fortiden som speil» setter kursen mot utlandet.

Forlag i både Sverige og Finland har så langt sikret seg rettighetene til boken som har ligget på bestselgerlistene siden oktober, opplyser forlaget Kagge til NTB.

Boken har et totalopplag på 40 000 eksemplarer og høstet gode anmeldelser da den kom ut i fjor.

Lange køer til foredrag

Tvedt trakk også fulle hus høsten 2019 da han hadde en forelesningsserie på Nasjonalbiblioteket som handlet om nettopp verdenshistorien.

— Det er utrolig god kvalitet på foredragene, sa Kjell Gjerdbakk til Khrono, etter et av de mange foredragene høsten 2019.

— Det gir nye perspektiv på historien vår, var Philip Dammens dom.

Tvedt hadde blant annet dette å si om den enorme responsen på foredragene hans:

— Jeg trodde at det var en viss interesse for disse lange linjene og de store spørsmålene i verdenshistorien, men vi snakket aldri om at det ville bli behov for noe mer enn bibliotekets største sal, sa Tvedt til Khrono etter et av foredragene, hvor Nasjonalbiblioteket måtte åpne flere rom slik at publikum kunne følge med på skjerm.

Nå vil også svenskene og finnene få mulighet til å kjøpe boken, som blant annet fikk disse skussmålene fra kritkerne: «En fryd å lese» og «Et funn for dem som vil følge de virkelig lange linjene».

Powered by Labrador CMS