Annenhver student er redd for å bli tatt for juks uten å ha jukset. — Skummelt 9. desember 2024 - 06:58
Mange positive utviklingstrekk i den norske universitets- og høyskolesektoren 8. desember 2024 - 10:31
Naturen har krympa, seier Dag O. Hessen. Men på tur på ungdommens stiar møtte han noko han ikkje har møtt før
Startet kronerulling for å gi NTNU-psykologens bok til 169 politikere Lesere startet kronerulling for å sørge for at alle representantene på Stortinget skal få Katrin Glatz Brubakks bok om Europas største flyktningleir.
I ei tid der sanninga står på spel, kan filosofen frå Myrkdalen gi ei handsrekning? Falske nyhende, kansellering, krig og miljøkrise. Det finst mange grunnar til å hente Hans Skjervheim (1926-1999) fram igjen.
Forskjellene mellom folk er større enn vi tror. Også i høyere utdanning Forskjellene er små i Norge. Tror vi. Men det er en myte, mener Steinar Stjernø og Knut Halvorsen som har skrevet bok om saken.
333 ord som skal hjelpe de aller ferskeste studentene — Jeg har undervist i mange år, og det er en del studenter som blir som store spørsmålstegn når de kommer inn i universitets- og høyskole-verdenen, sier Jan Storø.
Tvedts «Verdenshistorie» skal prøve lykken utaskjærs Boken er foreløpig solgt til to land, opplyser forlaget.
– Oslo er i bergenserens øyne en oppkomling I boka si om det bergenske, trekkjer Morten Hammerborg fram Bergen sin kamp mot mektige krefter i Oslo for å få sitt eige universitet. Historieprofessoren minner om at Bergen var Noregs største by i 700 år.
Forskning, sannhet og løgn Meninger. Fordi sannhetsforpliktelsen er konstituerende for all forskning, utløser anklager om svindel og løgn en særlig sterk forpliktelse til å gi holdbare begrunnelser for anklagene, skriver professor Vidar Halvorsen i sitt svar til forfatterne av boken «Politivoldsaken – Norges største forskningsskandale».
Tjora maner til universitetskamp Akademia. En rekke akademikere uttrykker i ny bok bekymring for at en «ny virkelighet» i akademia vil kunne redusere universitetenes egenart og rolle som samfunnsinstitusjon.
Her er sommerens boktips Boktips. Sjekk ut sommerens boktips fra ekspertene som jobber med språk og litteratur ved Universitetet i Bergen.
Her er hjelp for stipendiater i tidstrøbbel Doktorgrad. Silje Bringsrud Fekjær brukte mye tid på å bekymre seg da hun tok doktorgrad, så hun skrev bok for å hjelpe andre. Stipendiat Lars Erik Larsen sier han har kjent på de samme bekymringene, men de har ikke vært lammende.
Med ny lærebok til Aserbajdsjan Ny aserbajdsjansk lærebok i fotojournalistikk fra Jon Petter Evensen m.fl.
På flukt med mobilen De har flyktet fra land i krig og undertrykkelse gjennom «ingenmannsland» på leting etter trygghet. For mange av dem har mobiltelefonen vært en nær følgesvenn, skriver Elisabeth Eide i ny bok.
Spør forlaget før du signerer avtale: Hvor mye vil boken min koste? Prislappen kan bli ekstrem om du lar noen av verdens mest anerkjente akademiske forlag publisere boken din, advarer professor ved Universitetet i Bergen, Jill Walker Rettberg. Hennes verste eksempel er en prislapp på 10.000 kroner.
Deler sin kunnskap gjennom lærebøker Tore Linné Eriksen bruker tiden sin som pensjonist på å dele kunnskapen sin ved å skrive lærebøker.
Afrikansk masterfag endte med egen bok Samarbeid mellom professorer i Sudan, Zambia og Norge har blitt til bok. Professor Anders Breidlid er den norske redaktøren.
Populær bok om ubehag for sosialarbeidere Ny bok om ubehaget i sosialt arbeid selger godt. Sosialarbeidere jobber ofte i et vanskelig krysspress, sier en av redaktørene, Anbjørg Ohnstad.
Nyeste artikler
Instituttledere bekymret for ansattes helse ved Universitetet i Innlandet
Personlig ansvar i forskningen er påkrevd
Annenhver student er redd for å bli tatt for juks uten å ha jukset. — Skummelt
«Prosessane er lukka, og ein får ei katastrofekjensle»
Mange positive utviklingstrekk i den norske universitets- og høyskolesektoren
Mest lest
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner