null Foto: Picasa

Afrikansk masterfag endte med egen bok

Samarbeid mellom professorer i Sudan, Zambia og Norge har blitt til bok. Professor Anders Breidlid er den norske redaktøren.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av januar ble boka Perspectives on Youth, HIV/AIDS and Indigenous Knowledges in AfriCa lansert ved University of Zambia.

Boka er redigert av professorene Alawia Farag fra Ahfad University for Women, Khartoum, Sudan, Austin Cheyeka fra University of Zambia og Anders Breidlid fra HIOA.

Redaktørene har også skrevet et introduksjonskapittel sammen og har ellers bidratt med et faglig kapittel hver i boka.

50 masterstudenter

Anders Breidlid forteller at boka markerer avslutningen på et NOMA- prosjekt (NOMA =Norads program for masterstudier) i international education and development mellom de ovennevnte institusjonene og University of Cape Town.

NOMA-prosjektet har ferdigeksaminert ca 50 studenter og har tidligere utgitt en video med intervjuer av studenter og lærere.

— Det spesielle med boka som ble lansert i Zambia er at mange av kapitlene er skrevet av masterstudenter med basis i deres masteroppgaver, sier professor Anders Breidlid, som var til stede ved lanseringen.

Breidlid forklarer at boka er basert på feltstudier gjort i Sudan, Zambia, Namibia og Sør Afrika.

— Fordi ungdom er den mest utsatte gruppa når det gjelder HIV/AIDS drøfter de fleste kapitlene  hvordan ungdommen i disse landene navigerer i et komplekst sosio-økonomisk og seksuelt  terreng.

Han trekker også fram at boka gir innsikt i hvordan forskjellige kontekster er med å forme identiteten til unge mennesker  og hvordan ungdommen responderer  på bl.a risikoen for HIV/AIDS.

Betydningen av samarbeid

— Et annet viktig aspekt ved boka er at den diskuterer nødvendigheten av at vestlig kunnskap og stedegen, tradisjonell  kunnskap samarbeider i kampen mot HIV/AIDS, sier Breidlid.

Han forteller også at boklanseringen var godt besøkt og fylte et auditorium.

— Ved siden av taler av dekan ved utdanningsfakultetet og av de tre redaktørene holdt en av studentforfatterne, Heather Munachonga, et innlegg hvor hun redegjorde for arbeidet med boka. En anmeldelse av boka av Dr Dennis Banda avsluttet den faglige delen av lanseringen, forteller Breidlid.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS