Det er på tampen at 48 år gamle Universitetet i Tromsø kan hevde seg på rankinglista over de beste unviersitetene i verden under 50 år. Bildet er fra campus i Brevika. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Tromsø blant topp 50 for de under 50 i kåring

Universitetet i Tromsø kommer på 43. plass på rankingen Top Universities. Rektor Anne Husebekk er glad for å være blant de fremste av de yngste.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den internasjonale rankingen Top Universities har nylig kåret verdens beste universiteter. 

Dette har de likevel gjort med en vri.

Top Universities har kåret de beste universitetene som er under 50 år, kalt «Top 50 under 50». 

Asia i tet

Deres kåring viser at 48 år gamle UiT Norges arktiske universitet kom på en 43. plass, rett bak danske Aalborg universitet på 42.plass. Asiatiske universiteter tok seks av de ti beste plasseringene. 

Vi er selvsagt glade for å være blant de fremste av de yngste.

Anne Husebekk

Øverst troner Nanyang Technological University, Singapore (NTU). 

Flere yngre nordiske universiteter slår Tromsø på rankingen. I tillegg til danske Aalborg Universitet, finner vi finske Tampere University of Technology på 30.plass og Linköping Universitet i Sverige på 21.plass.  

Les også: NMBU går inn på topprangering.

Stolte og glade

— Vi er selvsagt glade for å være blant de fremste av de yngste universitetene. Alle rankinger må vurderes i forhold til de kriteriene som ligger til grunn for rankingene. Ikke alle kriterier passer godt for et universitet i utkanten av verden. Men det faktum at vi er på denne listen viser at vi har en standard som vi kan være stolte av og vi gjør oss bemerket blant de som vurderes i rankingen, sier rektor Anne Husebekk til Khrono.

Også Times Higher Education har nylig rangert de aller beste universitetene i verden, uavhengig av alder på utdanningsinstitusjonene.

Universitetet i Oslo kom på en 132. plass, og NMBU er for første gang en del av kåringen. 

Satser mer på undervisning

PÅ den rankingen må nok UiT se seg slått av de aller fleste og havner på en 400-500-plass, også slått av den norske nykommeren NMBU på Ås.

Rektor Husebekk (bildet) forteller at de jobber med undervisning.

— Generelt scorer UiT spesielt godt på undervisningskvalitet i internasjonale rankinger. Dette er i tråd med strategien vår, hvor et av punktene nettopp er å tilby enda bedre undervisning til studentene. UiT satser på dette, for eksempel gjennom meritteringsprosjektet. Det er et prosjekt som skal gi undervisning høyere status, sier Tromsø-rektoren.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS