Studentparlamentet ved Unviersitetet i Oslo hadde med sin egen parole i årets 8.marstog i hovedstaden. Foto: Tove Lie

Ikke rimming, men hjernetrimming

8.mars. Studentparlamentet ved UiO samlet seg bak parolen «Professorer skal gi hjernetrimming, ikke rumperimming» under årets 8.marstog i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et sted mellom 8.000 og 10.000 personer trosset slaps og sno i hovedstaden og møtte opp for å gå i årets 8.marstog der hovedparolen var #metoo - fra taushet til kvinnekamp.

I tillegg til hovedparolene kunne også deltakerne ha med sine egne, dersom de ikke har et innhold som strider mot budskapet i hovedparolen.

Studentparlamenter på Universitetet i Oslo hadde laget sin egen som lød: «Professorer skal gi hjernetrimming, ikke rumperimming». Parolen henspeilte på en sak fra sist sommer der professor Nils Rune Langeland sendte ulike meldinger til kvinner, en av dem med blant annet spørsmål om å få kjøpe trusen hennes og om hun likte rimming. Denne personen var ikke en av hans egne studenter, men til en som den gang student på Universitetet i Oslo.

«Vi går i tog i dag fordi ingen studenter skal oppleve seksuell trakassering fra professoren sin. Det er #AldriOK », heter det på facebooksiden til parlamentet. Studentbevegelsen landet over har laget sin egen metoo-emneknagg som er #aldriOK, og er en studentdrevet kampanje mot trakassering som en rekke høyere utdanningsinstitusjoner nå har signert på.

Toget gjennom Oslos gater ble også en sterk manifestasjon til støtte for samfunnsdebattanten Smuaya Jidre Ali (20) som i forrige uke trakk seg fra å holde 8.marsappell i Bergen på grunn av hets og rusler. Men etter massiv støtte ombestemte hun seg og talte likevel.

«Takket være alle som har mobilisert og støttet meg opp de siste ukene, takket være det enorme engasjementet folk har vist mot rasisme og sexisme, har jeg i dag krefter og mot til å både gå og holde appell under 8. mars-toget i Bergen.», skriver hun på sin facebookside.

To statsråder gikk også i toget i Oslo, de kom begge rett etter oslostudentenes seksjon. De to var forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og kulturminster Trine Skei Grande. Begge fra Venstre.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS