I mandagens fikk parlamentsleder ved UiT, Ida-Elise Seppola Asplund, fremmet forslag om mistillit mot seg. Foto: SP UiT

Mistillitsforslag mot leder for studentparlamentet i Tromsø

Mistillit. Moderat liste i Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet har fremmet mistillit mot parlamentsleder Ida-Elise Seppola Asplund, som sier at hun ikke kjenner seg igjen i påstander om trakassering og maktmisbruk.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moderat liste, den største politiske listen i Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet, fremmet i mandagens parlamentsmøte mistillit mot parlamentets leder, Ida-Elise Seppola Asplund.

Det er dårlig lederstil og flere uakseptable hendelser overfor enkeltpersoner som gjør at vi nå ikke lenger har tillit til leder.

Cecilie Mathisen

Bakgrunnen er, ifølge et notat utsendt av Moderat liste til parlamentets medlemmer «en lang rekke utfordringer og problematiske hendelser på parlamentskontoret. I tillegg til hva vi anser som maktmisbruk og forskjellsbehandling av kontorets medlemmer– er hovedgrunnen at det foreligger en trakasseringssak», heter det blant annet i notatet som Khrono har fått tilgang til.

Forslaget om mistillit innebærer at kontrollkomitéen nå vil innkalle til et ekstraordinært møte innen to uker, hvor parlamentet så skal behandle forslaget.

Dårlig lederstil

Listeleder Cecilie Mathisen i Moderat liste sier til Khrono at notatet ikke var tenkt for offentligheten, og at det er uheldig at det har kommet på avveie.

— Vi vil gjerne behandle dette internt i parlamentet. Av hensyn til alle parter i denne saken skal videre informasjon komme fram i det lukkede møtet, sier hun.

Listeleder Cecilie Mathisen i Moderat liste har ikke lenger tillit til parlamentsleder Ida-Elise Seppola Asplund. Foto: Tonje Nilsen

— I dokumentet står det at det handler om trakassering, kan du utdype dette?

— Det jeg kan si er at det er dårlig lederstil og flere uakseptable hendelser overfor enkeltpersoner som gjør at vi nå ikke lenger har tillit til leder, svarer Mathisen.

Fortsatt tillit i egen liste

Parlamentsleder Asplund sier til Khrono mandag at hun ikke kjenner seg igjen i innholdet i notatet som hun fikk tilsendt fredag:

— Jeg fikk det tilsendt samtidig som parlamentsmedlemmene, sier hun.

— Ifølge notatet ble det gjennomført et møte for å diskutere saken 16. februar. Har tre uker vært nok tid?

— De hevder at det ikke har vært mulig å løse, men det var ikke min forståelse fra det møtet. Jeg tror det finnes andre utveier, jeg har tro på dialog, sier hun.

— Nytt for meg

— I notatet er dette beskrevet som en trakasseringssak?

— Møtet i februar handlet ikke om trakassering eller maktmisbruk, og dét er referatført. Vi har hatt ett møte om kommunikasjonsvansker, og det er i etterkant av dette møtet det har blitt stemplet som noe annet.

— Dette er nytt for meg og jeg er veldig overrasket. Dette er ikke noe jeg kjenner meg igjen i.

Politiske lister i mindretall

De fire politiske listene står for 15 av parlamentets 31 medlemmer. Resten består av fakultets- og campusrepresentanter, og én representant fra International Students' Union.

Forslaget vil fremmes i mandagens møte, men ikke behandles. Parlamentets kontrollkomité vil innkalle til et ekstraordinært møte innen to uker for å behandle forslaget.

Det vil da være opp til parlamentsleder Asplund om behandlingen skal være lukket eller ikke. Per mandag har hun ikke gjort seg opp noen mening om dette.

Forslaget trenger 2/3 flertall for å bli vedtatt.

Tillit fra sine egne

Listeleder for parlamentsleder Asplunds liste, Sosialdemokratene, Maren Bakkevoll, sier til Khrono i en tekstmelding at listen fortsatt har tillit til parlamentslederen.

Listeleder Sindre Berntsen i Arktisk liste og Ilayda Ilkichi Sabri i Sosialistisk Studentlag har så langt ikke svart på Khronos henvendelser.

Khrono har også vært i kontakt med personen som skal ha blitt trakassert. Vedkommende ønsker ikke å uttale seg om saken.

Ifølge notatet er også rektoratet ved UiT informert om saken. Khrono har så langt ikke lykkes å få noen kommentar derfra.

Fakta

Studentparlamentet ved UiT

Studentparlamentet er det øverste studentpolitiske organet ved UiT Norges arktiske universitet.

Parlamentet består av 31 valgte studenter, som møtes en gang i måneden for å diskutere saker som angår studentene og universitetet.

Studentparlamentet 2017/2018:

  • 5 fra Sosialdemokratene
  • 7 fra Moderat liste
  • 1 fra Arktisk liste
  • 2 fra Sosialistisk Studentlag
  • 8 campusrepresentanter
  • 7 fakultetsrepresentanter
  • 1 fra ISU
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS