Illustrasjonsfoto: Benson Kua/Flickr (CC:BY:SA 2.0)

NTNU snudde om regnbueflagg

Pride. Torsdag formiddag ble det kjent at NTNU ikke kom til å flagge med regnbueflagg under Pride-paraden på lørdag. Noen timer senere ombestemte de seg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 11.45 i dag, torsdag, publiserte NRK en artikkel med tittelen ««NTNU vil ikke heise regnbueflagg under Pride». Under tre timer senere kom oppfølgeren om at universitetet hadde ombestemt seg.

Ett av argumentene til NTNU for å ikke gjøre det i utgangspunktet, var at de var redde for at det skulle komme henvendelser fra mange andre organisasjoner, og at det da ville bli vanskelig å begrunne hvorfor de avslår søknadene.

Det andre argumentet de bruker, er flaggloven, som sier at bare norske og samiske flagg kan heises ved offentlige bygninger.

— Avslaget handler om likebehandling. Sier vi ja til Pride, tror vi det kommer mange andre henvendelser senere. Vi har de siste årene sagt nei til flere organisasjoner som har villet heise flagg utenfor hovedbygningen, sa kommunikasjonsdirektør Jan Erik Kaarø ved NTNU til NRK i den første artikkelen.

NTNU er best i mye, men dårligst i homo-saken.

Mari Holm Lønseth

Sterke reaksjoner

Valget om å ikke flagge har utløst reaksjoner fra en lang rekke studenter og ansatte ved NTNU, i tillegg til politikere som tidligere AUF-leder Eskild Pedersen (A), medlem i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget Turid Kristensen (H), og medlem i kommunal- og forvaltningskomiteen Mari Holm Lønseth (H).

— NTNU er best i mye, men dårligst i homo-saken. Her må NTNU se til de andre universitetene i Norge, sa Lønseth til NRK.

Sjekket resten av sektoren

I artikkelen om at NTNU har snudd, forklarer kommunikasjonssjef Kaarø til NRK at de blant annet har hørt med andre universiteter og høgskoler.

— Vi har blant annet sjekket hva som skjer ellers i sektoren, og ser at veldig mange flagger under Pride. Derfor har ledelsen bestemt seg for å gjøre det samme.

Prorektor for nyskapning Toril A. Nagelhus Hernes er leder for likestillings- og mangfoldsutvalget til universitet.

– Vi flagger likevel. Vi har tenkt mer over saken, og vil heise flagget til topps på lørdag, sa hun til NRK.

På sine facebooksider skriver NTNU: «Challenge Accepted! Vi har tatt en ny diskusjon på dette, og vil heise flagget til topps på lørdag».

NTNU understreker overfor statskanalen at NTNU ikke på noe tidspunkt var motstandere av Pride, og at de nå vil gå i dialog med departementet om felles retningslinjer for flagging.

Les også: Flere saker om Pride i Khrono

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS