rettsvitenskap

UiA får ikke lov til å tilby master i rettsvitenskap

Mens BI fikk ja og nå vil lansere en fullverdig juristutdanning, avslo Nokut søknaden fra Universitetet i Agder (UiA).

Nedslående melding fra Nokut, men rektor Sunniva Whittaker varsler at UiA vil jobbe videre for å lykkes i neste runde.

— Vi gir oss ikke, sier rektor Sunniva Whittaker i en pressemelding.

Begge institusjonene søkte Nokut om godkjenning for å tilby en master i rettsvitenskap. I dag fikk de svar: Handelshøyskolen BI får grønt lys og kan lansere en fullverdig juristutdanning, mens UiA ikke vant fram.

Fagmiljøets størrelse på akkrediteringsstidspunktet er trukket fram som hovedargument for avslaget, slik UiA forstår det.

— Vi tar avslaget til orientering og gir oss ikke. Vi setter oss nå grundig inn i rapporten og jobber videre for å få etablert en fullverdig jussutdanning på masternivå i Agder, sier Whittaker i pressemeldingen.

Neste søknadsfrist er 1. mars 2023.

Rettsvitenskap, psykologi og teologi må ha akkreditering fra Nokut, i motsetning til andre studier som universitetene selv akkrediterer.

Raskt etter at BI mottok gladmeldingen, lanserer de mastergrad i rettsvitenskap.

— Dette er en veldig gledelig nyhet! Vi har jobbet med å opprette en fullgod juss-utdanning på BI over flere år, sier rektor Karen Spens.

— Med denne godkjenningen utfordrer BI etablerte juridiske fagmiljøer i Norge og tilbyr en grad som gjør at kandidatene kan kalle seg advokat.

Universitetet i Stavanger har ikke fått behandlet søknaden sin ennå. Det skyldes at det er kommet fram nye opplysninger i saken som må vurderes nærmere, melder Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut).

Powered by Labrador CMS