Nytt arbeidsutvalg på UiB: Maren Voldsnes Iversen, leder Nikolai Klæboe og Andreas Trohjell, i tillegg til Eira Vilde Garrido (ikke avbildet). Foto: SP UiB

Klæboe ny studentleder på UiB

Nyvalg. Det nyvalgte studentparlamentet ved Universitetet i Bergen vil sende foreleserne på kurs i digitalisering av undervisningen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På konstituerende møte i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB) mandag ble Nikolai Klæboe valgt til ny leder, fra Sosialdemokratisk Liste.

— Jeg er utrolig takknemlig og ydmyk for tilliten Studentparlamentet har gitt meg den kommende perioden, sier Nikolai Klæboe i en pressemelding.

Arbeidsutvalget ved UiB består av fire studenter som er frikjøpt et år for å jobbe med studentpolitikk på heltid.

Sosialdemokratisk liste

Med seg i Arbeidsutvalget får Klæboe Eira Vilde Garrido fra Venstrealliansen, Maren Voldsnes Iversen fra Liberal Liste og Andreas Trohjell fra Realistlista. Den kommende perioden skal de representere UiBs studenter og jobbe for å få gjennomslag for parlamentets saker opp mot universitetsledelsen.

Foreleserne må på kurs i digitalisering.

Nikolai Klæboe

Nikolai Klæboe trekker frem foretaksmodellen som en av de viktigste sakene de skal jobbe med det neste året.

— Foretaksmodellen kan snu opp ned på universitetet slik vi kjenner det idag. Vi kommer til å jobbe for å sikre at studentene fortsatt skal ha en sterk stemme på universitetet. Det er denne stemmen vi må bruke for å sikre at for eksempel skolepenger ikke blir en konsekvens av en eventuell foretaksmodell. Vi er også opptatt av at det blir en ryddig prosess og at det ikke skal tas noen forhastede avgjørelser i utredningen. To av de viktigste virkemidlene for å få dette til er å engasjere de ansatte ved UiB og å sette saken på agendaen, sier Klæboe.

— Er det andre saker enn foretaksmodellen som engasjerer?

— Det er mye gøy som skjer nå. Klimasaken er viktig, her har UiB tatt en viktig posisjon og vi vil følge med på den. Vi kommer også til å bli inkludert i Akademia-avtalen som nå reforhandles, sier Klæboe til Khrono.

Likestilling og digitalisering

Han viser også til at arbeidsutvalget er opptatt av likestilling.

— Aldri OK-kampanjen som det forrige arbeidsutvalget startet skal vi absolutt følge opp, sier han.

— Og hva med representasjon i rektors ledergruppe - skal du sitte der?

— Nei, det har vi ikke hørt noe om?

— Ville du gjerne ha sittet der?

— Det kan jeg ikke si noe om nå - det er ikke diskutert.

— Andre ting, som er viktig for dere?

— Digitalisering! Foreleserne må på kurs i digitalisering slik at vi kan få utnyttet alle mulighetene som ligger i nye læringsformer, sier Klæboe.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS