Synlighetsrangering

UiO best blant de norske, Harvard og Stanford på topp i verden

Universitetsrangeringen Webometrics har vurdert synligheten til 31.000 universiteter og høgskoler. Sjekk resultatet her.

Universitetet i Oslo, her representert ved et illustrasjonsfoto fra en lesesal på Blindern, kommer best ut blant de norske utdanningsinstitusjonene.
Publisert Oppdatert

Universitetsrangeringen Webometrics har vurdert synligheten til 31.000 universiteter og høgskoler på hvor mye innhold av forskningsartikler og annen forskningsrelatert informasjon som ligger åpent tilgjengelig på internett.

I Norge er det Universitetet i Oslo (UiO) som innehar førsteplassen, mens NTNU og Universitetet i Bergen (UiB) følger på plassene bak.

Det var Uniforum som omtalte rangeringen først.

Nettavisen forteller at UiO har ramlet tre plasser ned på den europeiske listen, fra 16. plass til 19. plass.

Blant de nordiske landene ligger UiO på 3. plass bak Universitetet i Helsingfors og Københavns Universitet.

Harvard og Stanford topper

De tre beste universitetene i Europa er University og Oxford, University og Cambridge og University College London.

På verdensbasis er det USA som dominerer med Harvard University på topp, Stanford University på 2. plass og Massachusetts Institute of Technology på 3. plass.

Dataene som rangeringene er basert på er samlet inn mellom 1. juli og 20. juli i år.

Andre resultater

På listen over de europeiske universitetene og høgskolene, der UiO altså ligger på 19. plass, er NTNU på 58. plass, UiB på 60. plass, UiT Norges arktiske universitet på 199. plass, NMBU på 392. plass, Universitetet i Stavanger på 409. plass, Universitetet i Agder på 468. plass og OsloMet på 483. plass, Universitetet i Sørøst-Norge på 587. plass, Handelshøyskolen BI på 591. plass og Nord universitet på 745. plass.

Høgskolen i Østfold er på 769. plass, Norges idrettshøgskole på 780. plass, Høgskolen i Innlandet på 789. plass, Universitetssenteret på Svalbard på 959. plass, Høgskolen i Molde på 1063. plass, Høyskolen Kristiania på 1081. plass, VID Vitenskapelige høgskole på 1217. plass.

Øvrige norske utdanningsinstitusjoner er enten lengre nede på listen eller ikke vurdert.

Webometrics er en del av det spanske forskningsrådet, og måler i hovedsak hvor synlig og tilgjengelig et universitet er på internett. Det dreier seg både om nettsider, forskningsartikler og annet materiell som universitetene utgir, skriver Uniforum.

Powered by Labrador CMS