Doktorprogram i Haugesund

Da har Stord/Haugesund fått sitt eget doktorprogram i nautiske fag.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NOKUT har akkreditert det nye ph.d.-studiet i nautiske operasjoner. Doktorgradsstudiet er en fellesgrad mellom UiT – Norges arktiske universitet, Høgskolen i Sørøst-Norge, Høgskolen i Stord/Haugesund og NTNU i Ålesund, skriver NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) i en pressemelding.

— Vi gratulerer de fire lærestedene med akkrediteringen av det nye felles doktorgradsprogrammet. Opprettelsen av programmet er et ledd i myndighetenes satsing på maritim kompetanse. MARKOM2020-prosjektet er et samarbeid mellom Kunnskapsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Målet er å styrke Norge som sjøfartsnasjon, sier tilsynsdirektør Øystein Lund, i pressemeldingen.

Tilsynsdirektøren påpeker at Høgskolen i Sørøst-Norge og Høgskolen i Stord/Haugesund med denne akkrediteringen får fullmakt til å opprette felles gradsstudier på masternivå innenfor fagområdet for det akkrediterte ph.d studiet sammen med NTNU og UiT - Norges arktiske universitet. Dette innebærer ikke at de to høyskolene har fullmakt til å opprette egne mastergradsstudier innenfor fagområdet uten å inngå et fellesgradssamarbeid med de to øvrige institusjonene.

Rektor for Høgskolen Stord/Haugesund (HSH) er veldig glad for NOKUT sitt ja.

— Dette er en historisk dag for HSH og regionen vår. Vi har jobbet godt sammen og med denne nye doktorgradsutdanningen får regionen vår et stort løft innen det maritime, sier Liv Reidun Grimstvedt, til høgskolens egne hjemmesider, der legger hun til:

— Karmsund Videregående skole tilbyr maritime fag og fagskole, vi har bachelorutdanning i nautikk her på HSH og vi jobber med en maritim mastergrad i samarbeid med Hochschule Emden/Leer i Tyskland. Og nå har vi fått en felles doktorgrad på toppen. Dette betyr at vi kan tilby hele den akademiske karriereveien i vår egen region.

Grimstvedt legger også vekt på at godkjenningen fører HSH opp i en ny divisjon og at det vil styrke utdanningene, forskningen og det er et solid bidrag inn i den nye Høgskulen på Vestlandet.

— Og ikke minst er dette viktig i arbeidet med å realisere et maritimt senter i Haugesund, sier HSH-rektor Liv Reidun Grimstvedt.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS