Jørgen Fossland (47) er nå ansatt som direktør ved UiT Norges arktiske universitet i et åremål på seks år. Foto: Randi Solhaug/UiT

Fossland blir direktør på UiT

Fast jobb. Jørgen Fossland blir ny direktør på fast basis ved UiT Norges arktiske universitet etter at han har vært konstituert .

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jørgen Fossland (47) ble ansatt som direktør av universitetsstyret sist fredag.

Han har vært konstituert universitetsdirektør ved UiT siden april 2017. Før det kom han fra stillingen som fakultetsdirektør ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL).

Vi har ansatt den aller beste kandidaten.

Anne Husebekk

Fossland er cand.philol. i filosofi, og har siden 1996 vært ansatt i ulike stillinger ved UiT.

Da søknadsfristen gikk ut i slutten av januar hadde sju søkere meldt seg, en var unntatt offentlighet og to søkere trakk sine kandidaturer. Søknadsfristen ble utvidet fordi UiT-ledelsen ønsket seg flere kandidater.

— Jeg identifiserer meg sterkt med UiT og synes det vil være spennende å få fortsette, sa Fossland til Khrono rett etter at søknadsfristen hadde gått ut.

Fossland var en av tre interne søkere, en annen er fakultetsdirektør Kjetil Kvalsvik ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT. Også it-direktør ved UiT, Stig Ørsje, søkte jobben. Han har vært it-direktør siden 2012, og var i perioden 2006-2011 fakultetsdirektør ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT.

Rektor Anne Husebekk sa til Khrono i januar at stillingen som universitetsdirektør ved UiT er en av de mest spennende og krevende stillingene i Nord-Norge.

— Universitetsdirektøren er administrativt ansvarlig for 4000 ansatte og 16 000 studenter i en institusjon som er en drivkraft i nord. Det blir aldri en kjedelig dag i denne stillingen og den som ansettes får anledning til å bruke kløkt, raushet og godt humør hver eneste dag til å lede kompetente medarbeidere mot nye mål, sa Husebekk.

— Vi har ansatt den aller beste kandidaten som universitetsdirektør ved UiT for de neste seks årene, sier rektor Anne Husebekk, nå ifølge uit.no.

Fossland er ansatt i et åremål som går ut i 2024.

Fakta

Disse var søkerne

Kjetil Kvalsvik (48), fakultetsdirektør for Det helsevitenskapelige fakultet, UiT, Tromsø

Konstantinos Voulgaris (30), jobbsøker, Pireus, Hellas

Rune Sverre Fjellheim (53), direktør i Samtinget, Karasjok

Stig Ørsje (54), IT-direktør UiT, Tromsø

Jørgen Fossland (47), fakultetsdirektør og konstituert universitetsdirektør, UiT, Tromsø

Magne Aasheim Knudsen (50), fakultetsdirektør, Universitetet i Agder, Kristiansand

En mannlig søker er unntatt offentlighet

Kilde: uit.no

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS