Førstelektor Morten Brekke ble utnevnt til merittert underviser av styret ved Universitetet i Agder 12. september. Foto: Sissel Eikeland/UiA

Første meritterte underviser i Agder

Merittert. Førstelektor Morten Brekke er den første som har fått utmerkelsen «merittert underviser» ved Universitetet i Agder.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Brekke ved Institutt for ingeniørvitenskap er den eneste av 13 søkere som har fått utmerkelsen merittert underviser ved Universitetet i Agder.

Gjennom en opptaksprosedyre med de 13 søkerne ble fire funnet kvalifisert til å gjennomføre meritteringsordningen i pilotprosjektet. De endelige søknadene ble bedømt av en bedømmelses- og vurderingskomité bestående av interne og eksterne medlemmer. Brekke var eneste søker som ble anbefalt som merittert underviser og universitetsstyret vedtok å gi ham denne utmerkelsen på møtet 12. september.

Tittelen som merittert underviser gir mer tyngde for oss som ønsker å drive med utvikling og utprøving av ulike undervisningsmetoder.

Morten Brekke

— Tittelen som merittert underviser skal henge høyt. Derfor har bare en av søkerne fått utmerkelsen. Vi har gitt gode tilbakemeldinger til de andre som har vært med i prosessen og håper at de har fått nyttig erfaring gjennom arbeidet. Det er også gjennomført følgeforskning av dette pilotprosjektet, sier Astrid Birgitte Eggen, viserektor for utdanning.

— Tittelen som merittert underviser gir mer tyngde for oss som ønsker å drive med utvikling og utprøving av ulike undervisningsmetoder, i tillegg til etterfulgte publiseringer, sier Brekke til uia.no.

Han er tilknyttet det internasjonale matematikkdidaktikksenteret MatRIC ved UiA, som er et senter for fremragende undervisning. MatRIC har siden 2010 jobbet for å heve kvaliteten på matematikkundervisningen.

— Utmerkelsen er en anerkjennelse for arbeidet jeg har lagt ned i mange år. Den gir også MatRIC mer tyngde og løfter opp viktigheten av god kvalitet i undervisning, sier Brekke.

Universitetsstyret ved UiA skal i sitt oktobermøte vedta om meritteringsordningen skal etableres permanent.

— Vi er glade for å ha fått testet ut erfaringer og håper at det blir en fast ordning på hele UiA, sier Eggen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS