Hele rektoratet, med (f.v.) styreleder og rektor Kari Toverud Jensen, prorektor Frode Eika Sandnes og prorektor Olgunn Ransedokken stiller til åpen debatt om høgskolens unviersitetssatsing torsdag 10.april kl.16-19. Foto: Sonja Balci, HiOA
Hele rektoratet, med (f.v.) styreleder og rektor Kari Toverud Jensen, prorektor Frode Eika Sandnes og prorektor Olgunn Ransedokken stiller til åpen debatt om høgskolens unviersitetssatsing torsdag 10.april kl.16-19. Foto: Sonja Balci, HiOA

Hva skjer hvis HiOA blir universitet?

Hva blir annerledes for ansatte og studenter dersom HiOA blir universitet heller enn høgskole? Åpen debatt førstkommende torsdag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono og Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus inviterer til debatt om Høgskolen i Oslo og Akershus’ framtid, og hva det vil si å bli universitet. Debatten finner sted på Fyrhuset, Campus Pilestredet, torsdag 10.april kl 16-19.

HiOAs strategi om å bli universitet ligger fast, selv om regjeringen har stoppet opprettelse av nye universitet akkurat nå. HiOA skal ikke bli et nytt breddeuniversitet, men ifølge strategien skal tilknytning til profesjonene vektlegges - og man har en ambisjon om å bli internasjonalt ledende på området. 

Hva er et profesjonsuniversitet?

Aktuelle problemstillinger på møtet blir blant annet: Hva vil det si å være et profesjonsuniversitet? Hvilken rolle har HiOA i det norske og internasjonale utdanningslandskapet i dag? Hvilken rolle vil de ha hvis de blir universitet? Hvordan blir HiOA et universitet, og hvilke endringer må til før den tid? Hvilke fordeler og ulemper vil følge med en universitetstittel?

— Debattmøtet på Fyrhuset legger ikke opp til en «omkamp», eller debatt om HiOA skal jobbe for universitetsstatus eller ikke, men vil prøve å finne svar på hva slags konsekvenser det vil få for ansatte og studenter hvis man blir universitet, sier leder i Studentparlamentet, Eline Stølan. 

Redaktør Tove Lie i Khrono mener at dette er en av de viktigste debattene ved høgskolen om dagen. 

— Hva innholdet i en universitetssatsing skal være, er viktig å få fram - og ikke minst: Hvordan nå målene for å komme dit? Jeg tror det er mange - både vitenskapelig tilsatte, administrative, studenter - og også noen ledere - som ikke har dette klart for seg, sier Lie. 

Rektoratet og NOKUT m.fl.

Rektoratet med styrleder og rektor Kari Toverud Jensen i spissen, NOKUT, Norsk studentorganisasjon og førstelektor Jan Storø ved ved barnevernsutdanningen holder innlegg.  Storøs overskrift på sitt innlegg er: «Hvorfor er skepsis viktig i prosessen fram mot universitet?». Det vil bli satt av god tid til spørsmål fra salen.

Møtet er åpent for alle - både tilsatte og studenter - og for å planlegge servering er det aller best om dere melder dere på via facebook-events som ligger ute på Studentparlamentet og Khronos facebooksider.

Hvis ikke: Send en epost til redaksjonen@khrono.no der dere skriver DEBATT 10.april i emnefeltet. 

Send inn spørsmål på forhånd

Hele møtet vil bli streamet og sendt direkte på Khronos web-tv og der kan det også sees i opptak.

Hvis det er spesielle spørsmål eller problemstillinger dere ønsker skal tas opp, så legg inn dette i kommentarfeltet under saken her, så bringer debattleder Tove Lie det videre inn i debattmøtet. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS