Flere rom i både femte, sjett og sjuende etasje i Pilestredet 35 måtte stenges etter torsdagens uvær og sluser som åpnet seg. Her foregår opprydding i kantina i første etasje. Foto: Ismail Yasir Özkan

Skadene etter uværet er større enn antatt

Det totale omfanget av skadene ved høgskolen etter uværet torsdag er ennå ikke klart, men de er større enn først antatt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Campus Pilestredet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) merket uværet torsdag ettermiddag, hvor det ble satt nye nedbørsrekorder i Tigerstaden. Flere liter vann strømmet inn fra taket i Pilestredet 35, resepsjonen ble oversvømt i fysioterapibygget i nummer 44 og det rant vann langs veggene på studentpuben på Samfunnet Bislet.

Større enn antatt

Aller verst ble Pilestredet 35 rammet av uværet. HiOA oppplyser både på hjemmesiden sin og på sosiale medier at skadene i bygget ser ut til å være større enn først antatt, og at kantinegulvet i første etasje og rom i femte, sjette og sjuende etasje har vært mest utsatt.

Årsaken til lekkasjen i Pilestredet 35 var at et sluk i takterassen ikke klarte å håndtere store mengder regn, og vannet lekket inn på de øverste etasjene i bygget. Videre gikk brannalarmen, som førte til at takvinduene åpnet seg og dermed strømmet enda mer vann inn i bygningen.

Satt opp pumper

HiOA er kun leietakere og har gjort det vi kan.

Anne Christel Johnsgaard

Flere HiOA-topper var på plass sammen med driftere og gårdeiere torsdag kveld for å diskutere konskevensene av lekkasjen i Pilestredet 35. Driftselskapene Basale og Polygon jobbet over natten for å tømme bygget for vann. 

— Situasjonen kom under kontroll i løpet av natta. En rekke skadebegrensede tiltak er satt i gang. Vi har gjort det vi kan for å forebygge nye skader som kan forekomme som følge av mer regn, sier kommunikasjonsdirektør ved HiOA, Anne Christel Johnsgaard (bildet under).

— Det har blitt satt pumper rundt sluket og glasstaket. Dersom det regner ytterligere skal disse pumpene sørge for at det ikke lekker mer vann inn til bygget, opplyser eiendomsdirektør Mariann Hole.

Usikkert skadeomfang

Begge direktørene poengterer at omfanget av skadene,  og hvor mye det vil koste å utbedre dem, ikke er avklart ennå. HiOA skal ha gjort sin del for å minimere skadene.

— Pareto AS eier bygget, og eiendoms- og utviklerbedriften Basale drifter det. HiOA er kun leietakere og har gjort det vi kan. Det er eier og drifters ansvar å kartlegge skadeomfanget og utarbeide en forbedringsplan, sier Johnsgaard.

Det er Fakultet for samfunnsfag (SAM) og Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) som holder til i bygget. Skadeomfanget og kostnadene vil først bli avklart etter at disse to fakultetene har vurdert skadene på sine anlegg.

Fest på Samfunnet som planlagt

Fredag var flere rom i femte, sjette og sjuende etasje stengt, men resten av bygningen var åpen for ordinær bruk. En stund så det ut til at Samfunnet Bislet kunne bli stengt også på grunn av vanninntak, men festen for avtroppende arbeidsutvalget ved Studentparlamentet skulle drikkes ut og det påtroppende inn, gikk som planlagt fredag kveld. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS