Det skal velges nye ansatterepresentanter til styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 19 kandidater har meldt seg, og totalt fem pluss tre vararepresentanter skal velges. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Her er kandidatene du kan stemme på til høgskolestyret

Valgkampen er igang: 19 ansatte har meldt seg som kandidater til styreplass ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Valget skjer i midten av mai.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om rektorvalget er avskaffet skal fortsatt høgskolens egne medlemmer i høgskolestyret velges. Det skal gjennomføres elektronisk styrevalg ved HiOA 18.-22. mai 2015.

Nå har elleve ansatte fra de faglige rekkene og åtte ansatte fra teknisk og administrativt ansatte meldt seg som kandidater. Valgansvarlig på høgskolen tar forbehold om at det kan komme noen flere navn på listen.

Stor intern utskiftning

I inneværende periode har Anton Havnes, Tone Torgrimsby, Ragnar Audunson og Morten Reksten vært de tilsattes representanter i styret, sistnevnte representant for de teknisk- og administrativt tilsatte.

Professor Havnes (bildet under) er den eneste som tar gjenvalg til styret.

Tone Torgrimsby er fornøyd med arbeidet i styret, og mener nå det er på tide med friskt ungt blod inn i neste periode.

— Det er veldig engasjerende å sitte i styret, og det er tidkrevende å gjøre en skikkelig jobb. Nå vil jeg tilbake for å konsentrere meg om fagutvikling på instituttet, sier hun.

Meldte seg tidlig

Fortell velgerne hva du vil med styreplass. Send innlegg til debatt@khrono.no dersom du er kandidat til styret ved HiOA. 

Førstelektor i matematikk og studieleder, Bjørn Smestad (bildet under), ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier meldte sitt kandidatur til høgskolestyret allerede 9. mars.

I en kronikk skriver Smestad at han vil være et aktivt styremedlem både i diskusjoner i og utenfor styret:

«I motsetning til store deler av dagens styre ser jeg ingen motsetning mellom å delta i det offentlige ordskiftet om HiOA og å delta i debatten i HiOA-styret med kvalifiserte synspunkter og åpent sinn. Det offentlige ordskiftet vil gjøre debattene i HiOA-styret rikere, ikke fattigere.»

Les også: Jeg vil til styret!

Administrativt ansatte også på banen

Også to teknisk-administrativt ansatte har startet valgkampen i Khronos spalter.

Den første er Ingvild Straume (bildet under), seniorrådgiver ved Avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon (SK). I sitt innlegg skriver hun blant annet:

«Høgskolen i Oslo og Akershus trenger et styre som evner å tenke nytt og ambisiøst om hvordan vi skal utvikle HiOA til å bli en modigere, sterkere og tydeligere samfunnsaktør.»

Les også: Sterk drivkraft på tvers av HiOA

Vektlegger instituttenes rolle

Den andre kandidaten så langt som har skrevet innlegg er Unn Målfrid H. Rolandsen (bildet under). Hun er seniorrådgiver på Fakultet for samfunnsfag og skriver blant annet i sitt innlegg:

«Da jeg begynte å jobbe ved HiOA i 2011 var det mye snakk om at instituttene skulle være drivkraften ved HiOA. Høgskolen har hatt en tendens til å miste dette av syne, men NIFUs underveisevaluering pekte igjen på viktigheten av å delegere fullmakter og myndighet til institutt og fakultet. Det er ved instituttene at kjernevirksomheten finner sted, og instituttlederne har resultatansvar.»

Les også: Vektlegger instituttenes betydning

Fra valgt til ansatt rektor

I desember 2014 gikk styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) inn for å skifte fra valgt til ansatt rektor. For noen uker siden ble Curt Rice ansatt som ny rektor, og sammen med hans tiltredelse 1. august skal også et nytt styre på plass - og tilsattrepresentantene blant styremedlemmene skal fortsatt velges. 

Les også: Curt Rice ny rektor ved HiOA

Rektor vil erstatte høgskoledirektør i rollen som styrets sekretær, og ett av de eksterne styremedlemmene vil bli styrets leder. For å erstatte rektors plass i styret vil det istedenfor tre, velges fire styremedlemmer blant faglige tilsatte, i tillegg til ett teknisk-administrativt medlem.

Rektor er ansatt for fire år, og det nye styrets periode sammenfaller med perioden 1. august 2015 til 31. juli 2019.

Tidligere byråd oppnevnt

De eneste styrerepresentantene ved HiOA som så langt er klare er Oslo kommunes som har oppnevnt Høyrepolitikeren og tidligere byråd for utdanning bl.a. Torger Ødegaard (48). Som vara for Ødegaard har kommunen oppnevnt Astrid Søgnen (64). Hun er direktør i Utdanningsetaten i Oslo kommune.

Kunnskapsdepartementet skal oppnevne eksterne styremedlemmer og ekstern styreleder før sommeren. Rektor har måttet gi opp å finne mange nok aktuelle og villige eksterne kandidater som departementet skal velge mellom. Over 20 personer takket nei da rektor Kari Toverud Jensen spurte dem om de var interessert i styreplass ved landets største høgskole. 

Les også: Over 20 har takket nei til styreplass ved høgskolen

To studenter også klare

Sist helg hadde Studentparlamentet valg. De valgte seg et nytt arbeidsutvalg som går i gang med sitt arbeid 1. juli, men de valgte også nye representanter til høgskolestyret.

Les også: Nye studentledere på HiOA

Studentene som skal sitte i høgskolestyret det neste året er Viktor Emanuel Johanssen og Kine Nossen. Sandra Yeomans ble valgt som første vara, og Philip Stampe ble valgt som andre vara.

Send innlegg til Khrono

Er du kandidat og har lyst til å skrive om deg selv og dine hjertesaker, er det velkommen til det, slik de tre første har gjort, derav to kandidater fra teknisk-administrativt ansatte.

Send til debatt@khrono.no

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS