Ingvild Straume er nyvalgt representant til høgskolestyret.

Straume valgt til høgskolestyret

De teknisk - administrativt tilsatte på Høgskolen i Oslo og Akershus har talt: Ingvild Straume blir deres representant i høgskolestyret.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resultatet av styrevalget for teknisk-administrativ(TA)-tilsatte på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) foreligger. Én hovedrepresentant og én vara er klare for det nye styret.

Ingvild Straume, seniorrådgiver i avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon i fellesadministrasjonen, blir TA-tilsattes hovedrepresentant i styret. 

Vararepresentanten blir Knut Sverre Bjørndalen Røang, seksjonssjef ved seksjon for økonomi- og forskningsadministrasjon, Fakultet for samfunnsfag.

Les også: Slik gikk det i valget for de faglige ansatte

66 prosent avga stemme

Jeg tror også det er viktig at vi klarer å samle høgskolen.

Ingvild Straume

66 prosent av de stemmeberettigede for TA-valget deltok i valget, og 470 personer benyttet seg av stemmeretten. 

Totalt 608 stemmer ble avgitt, da de stemmeberettigede kunne avgi inntil to stemmer hver. På grunn av en uklarhet på stemmeseddelen måtte TA-valget arrangeres på nytt. Det har skjedd denne uka og fredag var resultatet klart.

— Jeg er utrolig glad for den tilliten jeg og Røang har fått fra de ansatte. Vi er valgt med et tydelig mandat, og jeg gleder meg enormt til å ta fatt på oppdraget, sier Straume.

Hun framhever at hun mener at det er viktig at høgskolestyret tar en tydelig lederrolle på HiOA og tydelige peker ut veien framover for høgskolen.

— Jeg tror også det er viktig at vi klarer å samle høgskolen og få til et enda bedre samarbeid på tvers, både mellom ansattegrupper, men også mellom fakultet og institutter, sier Straume.

Universitetsambisjonen

Hun har også merket seg at Stortinget nå med all sannsynlighet vedtar en ny åpning for å etablere universiteter i Norge, og at utdanningskomiteen har bedt om mer utredning av finansieringen.

— Dette er spennende saker for HiOA, og meldinga gjør det nå mulig for oss å realisere den viktige universitetsambisjonene, understreker Straume.

— I tillegg er det jo varslet en melding om kvalitet i utdanningen som skal komme i 2017. Og her er det etter mitt syn helt naturlig at HiOA blir en sentral premissleverandør når det gjelder profesjonsutdanningene.

Se også: Her kan du lese Ingvild Straumes egen presentasjon i forkant av valget

Hun hadde også innlegg i Khrono. De kan du se her:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS