doktorgrad

VID har fått sitt tredje doktor­grads­program

— Dette er en stor milepæl for VID, sier rektor Bård Mæland.

VID vitenskapelige høgskole får nå sitt tredje doktorgradsprogram, nemlig doktorgradsprogram i helsevitenskap. Fra før av har høgskolen ph.d.-program i diakoni, verdier og profesjonell praksis og teologi og religion.

Det er første gang siden fusjonen i 2016 at VID lanserer et nytt doktorgradsprogram, ifølge høyskolen selv.

— Dette er en stor milepæl for VID og Fakultet for helsevitenskap, med langsiktige konsekvenser og mange utviklingsmuligheter, sier rektor ved VID, Bård Mæland, i en pressemelding.

Godkjent denne uken

Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) godkjente søknaden fra VID denne uken. Rektor Mæland tror den nye ph.d.-en vil sikre god kunnskaps- og kompetanseutvikling i årene som kommer.

— Og ikke minst rekruttering til det helsevitenskapelige fagmiljøet, legger han til.

Det nye ph.d.-programmet skal ifølge pressemeldingen fra VID gi ny kunnskap om helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring.

— Det har vært et kjernepunkt i vår universitetssatsing at vårt største fakultet og fagområde bør ha et eget ph.d.-program, sier Bård Mæland.

Dekan: — En anerkjennelse

Dekan ved Fakultet for helsevitenskap, Elisabeth Jeppesen, er stolt over godkjenningen.

— Dette er først og fremst en anerkjennelse av fagmiljøet vårt, hvem vi er og hvem vi ønsker å være for helsetjenesten og for samfunnet vårt. Godkjenningen fra Nokut viser at de har tillit til at vi at kan få fram ny kunnskap innen feltet, sier hun.

— Vi har et ansvar for å forvalte faget med høy kvalitet på høyt nivå, og ivareta ph.d.-studentene på en god måte, fortsetter dekanen.

Hun mener godkjenningen skaper både stolthet og motivasjon for fagmiljøet, og berømmer innsatsen med å få doktorgradsprogrammet på plass.

— Dette har ikke vårt fakultet klart alene, det har vært et veldig godt samarbeid på tvers av ulike fagmiljøer og organisasjonen som helhet, sier Jeppesen.

Powered by Labrador CMS