de falske universitetene

Vil politianmelde Khrono

Mannen bak «Oslo International University for Studies and Research» sier til Nettavisen at han vil anmelde Khrono til politiet.

Aihan Jaf under en konferanse mot dødsstraff i Brüssel i 2019.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono publiserte tirsdag en sak om to falske universiteter i Norge. Khrono har ikke fått mannen bak det ene, Aihan Jaf, i tale, tross en rekke forsøk de siste månedene.

Nå har Jaf imidlertid svart på spørsmål fra Nettavisen. Tirsdag kveld opplyste han til Nettavisen at han var opptatt med et dødsfall i familien, men avviste det som fremkommer i Khronos sak.

– Jeg vil politianmelde dette, sier han til Nettavisen.

Han hevder også at han aldri har kalt seg selv doktor, slik Khrono skriver i reportasjen.

– At andre kaller meg det er deres problem, sier Jaf til Nettavisen, og legger til at dette er en måte å sette pris på gjester på.

Khrono har gjort nye forsøk på å få kontakt med Aihan Jaf på telefon torsdag formiddag, uten å lykkes.

Sak for fylkeslaget i SV

Drammens Tidende har også omtalt saken, men heller ikke lyktes å få kommentar fra Aihan Jaf. Jaf er lokallagsleder i Lier SV, og til avisa understreker gruppeleder i Lier SV at Jaf verken er politianmeldt eller at det er reist noen sak mot ham.

Fylkesleder i Viken SV, Rannveig Kvifte Andresen.

— Hvis det skal håndteres av SV må det gjøres på en ordentlig måte. Det er tross alt et menneske bak dette med sine rettigheter også, sier Lie til Drammens Tidende.

Fylkesleder av Viken SV, Rannveig Kvifte Andresen, sier til avisa at hun har tatt kontakt med lokallagslederen i Lier, på e-post.

– Jeg har tatt kontakt med Aihan for å be om en redegjørelse i saken. Den venter jeg på, sier Andresen.

Også hun understreker at ingen må forhåndsdømmes og at det ikke foreligger noen politianmeldelse, og sier at hun må undersøke sannhetsgehalten i det som framkommer av Khronos sak.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS