Eric Kimathi er leder i ISU.
International Students' Union of Norway demonstrerte fredag ettermiddag mot økte visumkostnader.
— Dette er et tydelig signal om at regjeringen ikke prioriterer å legge ordentlig til rette for at det skal komme flere internasjonale studenter til Norge, sier ISU-leder Kimathi.
Rundt 50 personer møtte opp fredag ettermiddag.

Demonstrerte mot økt visumavgift

Visum. Fredag ettermiddag møtte ca 50 personer opp foran Stortinget for å demonstrere mot økningen i visumavgift.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. januar 2018 økte regjeringen visumavgiften for internasjonale studenter med 65 prosent, fra 3200 til 5300 kroner.

Fredag inntok International Students' Union of Norway (ISU) Eidsvolls plass, og demonstrerte mot økningen.

— Økningen er et problem fordi internasjonale studenter er en økonomisk sårbar gruppe, sa leder i ISU, Eric Kimathi, til Khrono.

Mener regjeringen ikke legger godt nok til rette

Kimathi mener at regjeringen ikke prioriterer internasjonale studenter.

— Dette er et tydelig signal om at regjeringen ikke prioriterer å legge ordentlig til rette for at det skal komme flere internasjonale studenter til Norge, sa han.

Dette er et tydelig signal om at regjeringen ikke prioriterer å legge ordentlig til rette for at det skal komme flere inter-nasjonale studenter til Norge.

Eric Kihmati

Kimathi er fornøyd med hvordan demonstrasjonen gikk, og at det var mange andre studentorganisasjoner som dukket opp. Blant de som var til stede var representanter fra SAIH, NSO og fagbevegelsen.

Les også: Visumavgiften økt med 65 prosent

— Det var veldig hyggelig å se at det ikke bare var internasjonale studenter der, men også norske studenter, sa Kimathi.

KD: Internasjonalisering er viktig for oss

Da endringen ble innført i januar, sa politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet, Espen Teigen, til Khrono at det som regel koster penger å søke om tillatelser. Det er for å dekke kostnadene for å behandle søknadene.

— Slik er det både for studenter og for alle andre. Gebyret for utdanningssaker gikk derfor opp fra 3200 kr til 5300 kroner 1. januar 2018. Dette ble vedtatt av Stortinget i den vanlige behandlingen av statsbudsjettet, sa han da.

På spørsmål om ikke internasjonalisering gjennom inntak av utenlandsstudenter ikke er en prioritet, svarte daværende statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad,

— Generelt er internasjonalisering, spesielt institusjonssamarbeid med studentmobilitet, noe som er prioritert av Kunnskapsdepartementet.

Fakta

International Students' Union of Norway

The International Students' Union of Norway (ISU) is committed to the social, academic and political interests of all international students studying in Norway.

ISU is an independent, democratic, non-profit, non-partisan organisation run for and by international students.

ISU was formed in the late 1970s when a small group of dedicated student activists put their efforts in protecting the welfare and academic situation of international students in Norway. In 1981 this became a unified effort and the ISA (International Students Association) was born.

Currently, ISU has local member organizations at 27 different institutions of higher education in Norway, with the national office in Oslo.

Source: www.isu-norway.no

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS