BI

100 studenter må eksamen på nytt etter datatrøbbel

Mens BI beklager uttrykker studenter frustrasjon over situasjonen.

Handelshøyskolen BI i Nydalen i Oslo.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De var over 1800 studenter ved Handelshøyskolen BI som fredag skulle ta digital hjemmeeksamen i emnet BØK 3532 Finansregnskap og regnskapsanalyse. For de fleste gikk det greit, men for drøyt hundre studenter ble det trøbbel.

Disse studentene fikk problemer med gjennomføringen og har nå fått beskjed om at de må ta eksamen på nytt senere denne måneden.

BI skriver i en pressemelding at problemet i hovedsak skyldes «utfordringer knyttet til nettverkstilkobling via VPN eller en nettleser-feil som har gjort at studentenes eksamensbesvarelse ikke har blitt lagret underveis og ved innlevering i eksamensverktøyet WISEflow».

De skriver at de beklager at det førte til at hundre studenter ikke fikk tatt eksamen.

Tidspunkt før ny eksamen skal bli kjent innen onsdag og gjennomføres uka etter.

Studenter mener de får skylden

Ifølge VG har det ført til frustrasjon blant BI-studenter. Avisa skriver at flere har kontaktet dem om det, de viser også til en chat blant studenter der flere gir uttrykk for frustrasjonen.

Ifølge VG reagerer også mange på at de mener studentene får skylden ved at de bruker VPN eller adblock, noe flere skriver at de ikke har.

– Jeg har jobbet meg ihjel med dette faget, og at vi blir beskyldt for de tekniske feilene er en enorm psykisk påkjenning som slo meg helt ut i dag, skriver én av dem.

— Skaper frustrasjon og stress

Student og tillitsvalgt for en BI-klasse, Maja Romstad, fikk selv levert men sier dette om stemningen til VG:

– Det skaper frustrasjon og stress når slikt skjer. Vi får lite informasjon, og den kommer gjerne for sent, sier hun og forteller at flere fikk en melding fem minutter før fristen om at de måtte lagre oppgaven lokalt for å levere.

Powered by Labrador CMS