søkerliste

18 vil vil bli ny topp-direktør ved OsloMet

Anne Christel Johnsgaard søker seg tilbake til hovedstaden og OsloMet seks år etter hun sluttet. Se hele søkerlisten til stillingen.

Anne Christel Johnsgaard var med på satsingen som førte til at OsloMet ble et universitet. Nå søker hun seg tilbake til institusjonen etter seks års fravær.
Publisert Oppdatert

I februar sa daværende direktør for digitalisering og virksomhetsstyring ved OsloMet, Asbjørn Seim, opp jobben for å bli kommunalsjef for HR og utvikling i Sandefjord kommune.

Siden 25. april har økonomidirektør Line Haugen fungert i stillingen, som nå går under navnet direktør for organisasjon og infrastruktur. Samtidig har universitetet hatt stillingen utlyst. Nå er søknadsfristen over, og de har fått inn 18 søkere, ni kvinner og ni menn.

Hele seks søkere, tre kvinner og tre menn, er hemmelige, og unntatt offentlighet.

Se hele søkerlisten nederst i saken.

Søker seg tilbake

Anne Christel Johnsgaard er blant dem som har søkt på stillingen.

Hun har tidligere vært kommunikasjonsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som senere ble til OsloMet. Hun var også en periode stabssjef ved tidligere rektor Curt Rice' kontor. I 2016 sa hun opp denne stillingen for å blant annet få mer tid barna.

Siden har hun jobbet ved Høgskolen i Hedmark (Nå Høgskolen i Innlandet), først som HR-direktør og senere som fakultetsdirektør.

— Hva er det som frister med denne jobben?

— Jeg må si tre ting, sier hun, og utdyper:

— Jeg brenner for universitets- og høgskolesektoren, utdanning og samfunnsoppdraget. For det andre er OsloMet det mest spennende universitetet i landet som jeg har fulgt med stor interesse siden jeg slutta da det het HIOA i 2016. Det tredje er selve stillingen. Jeg har erfaring innen de administrative områdene og ulike nivåer i organisasjonen, så jeg føler jeg kan få bruke hele bredden av min kompetanse i en slik stilling, sier Johnsgaard.

Selv om hun har fulgt nøye med på sin gamle arbeidsplass siden hun sluttet har det ikke pekt seg ut fristende stillinger tidligere. Grunnen er at hun trives godt ved Høgskolen i Innlandet. Siden 2018 har hun vært direktør ved fakultetet for økonomi og samfunnsvitenskap.

— Men det er ikke så ofte en slik stilling dukker opp. En sånn mulighet måtte jeg i hvert fall melde meg på i prosessen til, sier hun.

Søker permanent

Carina Hundhammer er blant søkerne til stillingen som direktør for organisasjon og infrastruktur ved OsloMet.

Blant søkerne finner vi fungerende direktør Line Haugen.

— Stillingen som direktør for organisasjon og infrastruktur er attraktiv og spennende fordi du skal lede en stor og viktig divisjon som støtter kjerneområdene utdanning, forskning og formidling, skriver Haugen i en kommentar til Khrono, og legger til:

— Jeg har jobbet i overkant av 5 år ved OsloMet, og er motivert for å ta en større og bredere rolle. Jeg motiveres av å jobbe med utvikling og forbedring, og vil gjerne være med å lage gode administrative støttetjenester. Jeg tiltrekkes også av den strategiske dimensjonen i stillingen hvor politiske rammebetingelser påvirker universitetet, og bygging av organisasjonskultur har betydning for arbeidet med å omsette strategi til handling

Men det er også flere interne søkere fra OsloMet som har meldt sin interesse.

Nåværende IT-direktør Ketil Are Lund er blant dem som har søkt på stillingen.

Han får konkurranse fra Maren Moen som er programdirektør ved universitetet.

Torbjørn Brenna og Carl Victor Nordahl har begge en bakgrunn i forsvaret og har søkt på stillingen.

Brenna har tidligere vært blant annet administrerende direktør i Norsk Kennel Klub, generalsekretær i Nordisk journalistforbund og seksjonssjef i Politiets Sikkerhetstjeneste. Nordahl er i dag rådgiver i ISCO group.

Carina Hundhammer er også blant søkerne. Hun har tidligere vært leder for forskningspolitikk ved Sintef og er i dag leder for forskning og høyere utdanning hos Abelia.

(Oppdatert 05.05.22 klokken 17.16 med sitater fra Line Haugen)

Kandidater som har søkt på stillingen

Navn Alder Kjønn Bostedskommune Nåværende stilling og arbeidssted
Catherine Braathen46KvinneFrognerN/A
Torbjørn Brenna58MannSandvikaN/A
Line Haugen56KvinneOsloFungerende direktør for organsisasjon og infrastuktur
Carina Hundhammer48KvinneOsloN/A
Anne Christel Johnsgaard49KvinneElverumN/A
Ketil Are Lund56MannHamarN/A
Maren Moen44KvinneOsloAvdelingsdirektør
Carl Victor Nordahl44MannOsloN/A
Kamyar Rasta38MannSlependenN/A
Øyvind Sørensen51MannOsloDirektør/daglig leder
Even Fossum Svendsen57MannTrondheimN/A
Marit Wilhelmsen44KvinneHøvikDirektør for operations
KonfidensiellMann
KonfidensieltMann
KonfidensieltMann
KonfidensieltKvinne
KonfidensieltKvinne
KonfidensieltKvinne

Kilde: OsloMet

Powered by Labrador CMS