STUDIEHØSTEN

1800 internasjonale studenter til NTNU

Nå bekrefter universitetet at de tar i mot internasjonale studenter, også i år.

Publisert

Regjeringen varslet nylig at internasjonale studenter som er tatt opp ved norske læresteder får unntak fra innreiserestriksjonene slik at de kan reise inn til Norge fra 1. august.

Nå går NTNU ut og ønsker sine internasjonale studenter velkommen på sine nettsider.

«Som et internasjonalt orientert universitet ser NTNU frem til å ønske 1800 studenter fra hele verden velkommen til NTNU i Trondheim, NTNU i Gjøvik og NTNU i Ålesund i høst», heter det i pressemeldingen.

Leder for internasjonal seksjon Anja Linge Valberg er svært fornøyd med at grensene nå åpnes.

– Vi er veldig fornøyd med at grensene åpner for studentene våre – det letter mange bekymringer både for oss og studentene, og vi kan begynne å se frem til å ta dem imot til høsten, sier Valberg.

Betaler karantenehotell

Selv om grensene nå åpnes, må innreisende fremdeles pålage seg karantene og jevnlig testing. NTNU skriver på sine nettsider at de betaler for de studentene som må benytte seg av karantenehotell.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

«NTNU betaler karantenehotell for alle nye internasjonale studenter som kommer til Trondheim, Gjøvik og Ålesund for å studere. Dette gjelder både mastergradsstudenter og utvekslingsstudenter.»

Studenter som gjennomfører karantene ved hotell i et annet fylke enn studiestedet betaler for oppholdet selv og får det refundert fra NTNU. De studentene med gyldig europeisk vaksinepass og som kommer fra «grønne» land vil ikke måtte gå i karantene.

Jobber med vaksinasjonsplan

Tall NTNU har viser at en betydelig andel studenter vil være vaksinerte før de kommer til Norge. I en undersøkelse, gjennomført av Internasjonal seksjon ved NTNU, svarte 68 % av en gruppe på 500 utvekslingsstudenter at de vil være ferdigvaksinerte før ankomst til Norge. Det vil utgjøre nærmere 1300 utvekslingsstudenter totalt, men antallet vaksinerte kan variere.

Alle norske studenter skal få tilbud om vaksinasjon i sin studieby. Nå jobber NTNU med en egen plan for de internasjonale studentene.

— Både Trondheim kommune, Gjøvik kommune og Ålesund kommune jobber likevel med en egen plan for å tilby vaksiner til internasjonale studenter som trenger det. Studentene blir kontaktet med informasjon om vaksinering, skriver NTNU.

Powered by Labrador CMS