Reportasjen om fysioterapiklinikken på HiOA er den femte meste leste sakenpå Khrono i 2013. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Mest lest på Khrono i 2013

Khrono første dag på lufta var mandag 22. april. Siden den gangen har vi publisert 507 saker og 80 kronikker. Khrono gir deg årets mest leste saker i en liten årskavalkade.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert med siste tall for hele 2013.)

Khrono hadde i 2013 382.658 sidevisninger. Khrono.no er i samme periode besøkt av 54.251 unike gjester.

Den måneden som har hatt mest trafikk målt i unike besøkende er november. Den måneden hadde Khrono 12.116 unike besøk. Den måneden som har hatt flest sidevisninger er oktober. Da hadde vi 62.516 sidevisninger, november er en god nummer 2 med 59.165 sidevisninger.

Den siden som faktisk er mest lest av alle i disse åtte månedene pluss en uke, er ingen enkeltsak, men er vår seksjon for debatt. Den har hatt 6301 sidevisninger.

Her kommer årets mest leste saker måned for måned. Gikk du glipp av dem er det bare å følge lenkene der antall sidevisninger er presentert:

April

1. Politiutrykning til HiOA for å fjerne syk naken mann

Kunst.Politiet rykket ut til HiOAs nye helsefagbygg søndag morgen. Ifølge innringeren lå en naken mann utenfor og han så ikke ut til å ha det bra.

Antall sidevisninger i april: 1388

2. Får HiOA-penger til «jentevarmer»

Næringsliv.Professor Liv Merete Nielsen fryser så lett på rumpa, men liker å gå tur. Slik fikk hun idéen til en rundstrikket kroppstube. Høgskolen har gått inn med aksjekapital i det nystartede selskapet hennes.

Antall sidevisninger i april: 674

3. Frustrert prorektor fikk ikke delt ut forskningsmillioner

Forskning.Høgskolen i Oslo og Akershus skulle dele ut fire millioner kroner i forskningsmidler i dag. De klarte bare å bli enige om 400.000 kroner.

Antall sidevisninger i april: 596

Mai

1. Nettbrettspill for autistiske barn ga full uttelling for student

Studentpris.HiOA-studenten Simon Pettersen Nguyen (21) er årets it-student. Han har laget nettbrettspill for barn med autisme-diagnoser.

Antall sidevisninger i mai: 1006

2. Eksamen med penn og papir i programmering

Eksamenstid.— Håpløst gammeldags og lite nytenkende, mener studentene Mikkel Brattset Oddum og Viktor Johansson om at eksamen fortsatt skjer med penn og papir - også i dataprogrammering.

Antall sidevisninger i mai: 749

3. Journalistprofessor publiserer mest

Forskning.Professor Rune Ottosen ble best i klassen i vitenskapelig publisering på Høgskolen i Oslo og Akershus i 2012.

Antall sidevisninger i mai: 660

Juni

1. Ber høgskolens ledelse redde fagmiljøet

Doktorgradskonflikt.Det faglige miljøet på Institutt for atferdsvitenskap har forsøkt å varsle høgskolens ledelse om konflikten med fakultetet. Tilsatte håper på drahjelp fra HiOAs ledelse. Svaret derfra er: «Ingen kommentar».

Antall sidevisninger i juni: 1077

2. Langeland må slutte på HiOA før tida

Arbeidsforhold.Nils Rune Langeland må slutte ved HiOA før det toårige forsker-engasjementet hans går ut. Selv sier han at han ikke vet hvorfor.

Antall sidevisninger i juni: 834

3. Langeland vil ha åpen debatt om sin avgang

Arbeidsforhold. Nils Rune Langeland vil ha en åpen debatt om sin avgang, og forteller at han har blitt beskyldt for å være «gratispassasjer» i påhør av høgskolens advokat. Men høgskolens ledelse vil ikke ta debatten med ham.

Antall sidevisninger i juni: 819

Juli

1. Nettdebatt: Får debatt når de vil skape engasjement

Studentparlamentet. Saken om de nyvalgte medlemmene av arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved HiOA har allerede engasjert og fått mange kommentarer og innlegg. Les saken og bli med i debatten om heltidsstudenten og eksamensreglene blant annet.

Antall sidevisninger i juli: 934

2. Foreleserne er skeptiske til opptak av forelesninger

eCampus. Internasjonale trender i høyere utdanning til tross: Forelesere er skeptiske til at det skal gjøres lyd- og bildeopptak av forelesningene deres.

Antall sidevisninger i juli: 604

3. HiOA har betalt 5,8 millioner for lederutvikling

Konsulentbruk. Ledelsen ved HiOA får kritikk etter å ha betalt 5,8 millioner kroner til private konsulenter for lederutvikling.

Antall sidevisninger i juli: 568

August

1. Sexdans og fri flyt av alkohol for jentene på fadderfest

Fadderfest. Ingeniørstudentene ved HiOA kan ha hatt togaparty for siste gang. Lapdance og fri flyt av alkohol til jentene ble for mye for høgskoleledelsen. Dagens annonserte beachparty på Huk-stranda står også i fare.

Antall sidevisninger: 3252

2. HiOAs første varslingssak

Varslingssak. Ulovlige og urettferdige sensurmetoder, begrenset akademisk ytringsfrihet, ulovlige inngrep i faglærers faglige rettigheter, administrative overgrep og brudd på straffeloven er noen av anklagene mot HiOA i skolens første varslingssak.

Antall sidevisninger i august: 1033

3. Belsom varslet om feilaktig sensur - frykter for jobben

Varslingssak. Førsteamanuensis Einar Belsom varslet HiOA om det han mener er ulovlig og urettferdig sensurmetode ved eksamen. Varslingsnemnda, ledet av Alexandra Bech Gjørv, kritiserer HiOAs metode og mener også at skolen har begrenset Belsoms ytringsfrihet på en kritikkverdig måte. Nå er han redd for å miste jobben.

Antall sidevisninger i august: 1014

September

1. Rekord på Samfunnet: Økt omsetning og stinn brakke

Quiz-suksess.Siden studiestart har Samfunnet Bislet satt rekord både i omsetning og besøkende. Dette til tross for at de bare selger byens nest billigste halvlitere.

Antall sidevisninger i september: 908

2. Kritisk kamp om faglig kompetanse

Internrevisjon.Alle faglig ansatte som rekrutteres fra nå av må ha doktorgrad, i tillegg til at mange av dagens ansatte som ikke har doktorgrad må slutte for at HiOA skal nå målet om at 60 prosent av de faglig ansatte skal ha førstekompetanse innen 2015.

Antall sidevisninger i september: 882

3. Bare seks av ti opplever ytringsfrihet ved HiOA

Ytringsfrihet. Bare seks av ti svarer i at de opplever en stor grad eller noen grad av ytringsfrihet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). — Bekymringsfulle tall, sier professor Helge Rønning.

Antall sidevisninger i september: 845

Oktober

1. HiOA hyrer inn pr-konsulenter

Pr-byrå. Høgskolen i Oslo og Akershus inngår rammeavtale med et stort pr- og kommunikasjonsbyrå som skal drive medietrening og gi råd om strategisk kommunikasjonsrådgivning, krisekommunikasjon og politisk påvirkning.

Antall sidevisninger i oktober: 1581

2. Ny studentblogg: Du vet du går på høgskolen når…

Sofies univers. Premiere: Sofie Frøysaa er Khronos første studentblogger og en del av Khronos nye studentredaksjon. Ved siden av lærerstudiene driver hun med stand up. Her får du servert det første innlegget fra Sofies univers på et enkelt Khrono-fat. Og neste kommer neste fredag. God helg!
Du vet du går på høgskolen når…du får den dårligste kaffeavtalen i historien noen sinne…

Antall sidevisninger i oktober: 1553

3. UiO-professor fyrer av en bredside mot høgskolen

Krass kritikk. — 50 millioner kroner i konsulentavtaler? Det er et ufattelig sløseri! Med en slik ledelse som HiOA har i dag gjør de seg ikke tilliten verdig til å bli universitet, sier professor Kjell Lars Berge. 

Antall sidevisninger i oktober: 1289

November

1. HiOA-student blant de drepte i busstragedien

Minnet.Margaret Molland Sanden var student ved HiOA, og blant de drepte i busskapringen i Årdal. Fredag blir det minnestund for studenter og tilsatte på HiOA.

Antall sidevisninger i november: 1123

2. Femti kroners fysioterapi

Fysioterapi.For femti kroner behandler studentene ved fysioterapi- og mensendieckutdanningen pasienter i alle aldre. Det gir dem en bratt læringskurve, og fornøyde pasienter. 

Antall sidevisninger i november: 1112

3. Vurderer å trekke seg etter nederlag i budsjettvedtak

Budsjett. Styreleder Hilde Lurås på Fakultet for helsefag vurderer å trekke seg etter at hun fikk styret mot seg i valg av ny budsjettmodell for fakultetet.

Antall sidevisninger i november: 957

Desember (1-27. desember)

1. Dagbøker: Rørende gjensyn med 60 års levde kvinneliv

Unikt dagbokprosjekt.Kullet fra 1941-42 skrev felles dagbok i 60 år etter at de gikk ut fra Lærerinneskolen på Stabekk. Khrono tok med bøkene på en siste reise til to av de tidligere studentene: Jeia (96) og Else (96). Det ble et rørende gjensyn.

Antall sidevisninger i desember: 1027

2. Jenssen: Ønsker seg ansatt rektor og enhetlig ledelse

Friminutt.Dekan Dag Jenssen er blitt beskyldt for å ha hindret ansattes ytringsfrihet, men mener han handlet rett. Han synes høgskolen har en sterk faglig ledelse i dag, men at det er på tide med en ansatt rektor.

Antall sidevisninger i desember: 759

3. Studentblogg: Tilbake til fortiden

Sofies univers.Sofies univers er Khronos uhøytidelige studentblogg. Det publiseres ny hver fredag. Dette er den tiende i rekken. God helg!

Denne uka har den rørende kronikken av Arild Brock blitt heftig delt og diskutert i sosiale medier. Brock er visstnok sosiolog og er grunnlegger av nettstedet, maskulinist.no – et forum der bitre menn får sippe i fellesskap (sånn som for eksempel at kvinner har fått altfor mye makt i dagens samfunn, buhu).

Antall sidevisninger i desember: 714

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS