pengestøtte

22 millioner kroner til studentprosjekter

For andre gang deler Innovasjon Norge ut penger til studentbedrifter som har lovende prosjekter på gang.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, er klar på at det er et mål for Innovasjon Norge at Norge skal få flere bedrifter basert på forskning og kunnskap fra universitetene.

— Det er flott å se hvor godt det jobbes med entreprenørskap og gründerskap ved universitetene og høgskolene, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Innovasjon Norge deler nå ut 22 millioner kroner til 22 forskjellige studentprosjekter. Det er andre gang Innovasjon Norge står bak vurderingen og utdelingen av midlene etter at ordningen STUD-ENT ble flyttet fra Forskningsrådet i fjor.

Se hvilke prosjekter som for støtte nederst i denne artikkelen.

— verdensledende kompetanser

I år søkte 41 studentprosjekter om støtte, og over halvparten fikk ja.

— Det er et mål for oss at Norge skal få flere bedrifter basert på forskning og kunnskap fra universitetene, uttaler Håkon Haugli i en pressemelding.

— Vi har verdensledende kompetanse på flere områder, og har mulighet for å omdanne enda mer av den til nyskapende og ikke minst lønnsomme bedrifter, sier Haugli videre.

11 prosjekter ved NTNU får støtte.

11 av prosjektene som får støtte, har base ved NTNU i Trondheim. Tre er fra Universitetet i Oslo, mens like mange er fra NMBU. UiT Norges arktiske universitet er representert med to prosjekter, mens Universitetet i Stavanger, OsloMet og Høyskolen Kristiania har fått støtte til ett prosjekt hver.

STUD-ENT-ordningen er til for å oppmuntre til entreprenørskap blant studenter. Målet er at studentene skal etablere egen bedrift basert på kunnskap de har tilegnet seg gjennom studiene.

— Svært inspirerende

Spesialrådgiver i Innovasjon Norge, Frode Braadland, er ansvarlig for ordningen og imponert over kvaliteten på mange av søknadene som har kommet inn.

— Det er svært inspirerende å få jobbe med så mange ambisiøse og flinke unge gründere, sier Braadland.

— Selv om mange av selskapene kommer fra de store og tunge universitetsbyene bidrar ordningen til flere gode oppstartsbedrifter i hele landet. Mange av studentene er nå i ferd med å etablere selskapene i sine hjemfylker. Likevel ønsker vi enda flere søknader fra hele landet og vil fortsette å jobbe sammen med universitetene og høyskolene for å bidra til det, fortsetter han.

Prosjektene som får støtte

Knittr ASOslo Met
Fett ASNTNU
Leikanger InnovationsUiT
Grammatistes ASUiO
Dibs ASNTNU
Nen Holding ASNTNU
Usersights ASUiT
Eriksen Enterprises/CADEANMBU
Tunheim ConsultNMBU
Mepo psykologitjenesten ASNTNU
Jona.ai ASUiS
Evvent ASUiO
Jonathan EideNTNU
Leasi ASNTNU
Tendro ASNTNU
Heidi Grande AS/Hera SolutionsNTNU
Quarry Scan ASNMBU
Kelpinor ASNTNU
Mindin ASHøyskolen Kristiania
Naya Development ASNTNU
Mats BjørnstadjordetNTNU
Moreshrooms ASUiO

Powered by Labrador CMS