professor II

Aavitsland har fått seg jobb ved Universitetet i Bergen

Overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, har takket ja til en stilling som professor II ved pandemisenteret som er tilknyttet Universitetet i Bergen.

Overlege Preben Aavitsland har mange baller i luften. Nå skal han også jobbe som professor II ved Universitetet i Bergen.
Overlege Preben Aavitsland har mange baller i luften. Nå skal han også jobbe som professor II ved Universitetet i Bergen.
Publisert

Det var Morgenbladet som søndag kunne melde at Preben Aavitsland (58), som for de fleste er kjent som en av Folkehelseinstituttets (FHI) fagpersoner i forbindelse med koronapandemien, nå har fått seg jobb som professor II ved Universitetet i Bergen (UiB).

I tillegg til å være overlege ved FHI er Aavitsland kommuneoverlege i Arendal og Froland.

Under koronapandemien har Aavitsland vært mye i media og formidlet informasjon til det norske folk. Senest forrige uke kom Aavitsland i fokus, da han gikk ut på Twitter og erklærte at «det var den pandemien».

Utsagnet skapte reaksjoner, og bare timer etter Twitter-meldingen fra Aavitsland ble publisert, var direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, ute og understreket at det er for tidlig å anslå at pandemien er over i Norge.

UiO-konflikt

Sommeren 2020 omtalte Khrono en konflikt mellom Preben Aavitsland og Universitetet i Oslo (UiO).

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Den nye UiB-professoren hadde da mottatt et jobbtilbud fra UiO, et tilbud som hadde blitt trukket fire dager senere, ettersom det formelle ved jobbtilbudet tilsynelatende ikke var i på stell.

Saken lå og ulmet gjennom hele sommeren, og på det første UiO-styremøtehøsten 2020 skulle det hele behandles av styret. Det ble det derimot ingenting av da Aavitsland hadde trukket søknaden sin i løpet av sommeren.

Nå har altså et annet universitet tatt 58-åringen under vingene. Til Morgenbladet sier Aavitsland at han gleder seg skikkelig til jobben.

Khrono har ikke fått kontakt med Preben Aavitsland mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS