Akademikerpris til Dag Berild

Akademikerprisen 2016 går til Dag Berild for hans arbeid med resistens.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dag Berild er overlege og professor på Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

— Antibiotikaresistens er en av verdens største helsetrusler. Berild har vært en ledende stemme i offentligheten, og har med sin forskning bidratt til å sette denne store trusselen på dagsorden, sier juryleder Curt A. Lier om årets prisvinner til akademikerne.no.

Juryen skriver sin begrunnelse at Berild har vært en viktig drivkraft for at det i dag arbeides med å forbedre, det vil si redusere, bruken av antibiotika.

Berild sier selv han takknemlig for å bli tildelt Akademikerprisen.

— Jeg er overrasket og svært glad for å motta prisen. Det gir inspirasjon til å fortsette arbeidet. Myndighetene er på vei til å forstå alvoret med antibiotikaresistens nå, og jeg håper at denne prisen kan bidra til ytterligere fokus, sier Berild.

Hvis dagens utvikling mot antibiotikaresistens fortsetter, vil ikke lenger antibiotika kunne ta livet av bakterier. Da kan vanlige infeksjoner bli dødelige. Antibiotika er også en forutsetning for standardoperasjoner og all avansert medisin. En slik utvikling vil få dramatiske konsekvenser for vår helse.

Akademikerprisen blir delt ut på Akademikernes høstkonferanse, 27. oktober 2016 på Ingeniørenes Hus. Berild mottar en skulptur av Nico Widerberg og en pengesum på 100.000 kroner.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS