Morten Irgens, prorektor for forskning på OsloMet, søkte jobben for fire nye år, men styret valgt å ikke ansette i dag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Styret stoppet ansettelse av prorektor for forskning

Omorganiserer. Etter planen skulle styret ved OsloMet ansette to prorektorer i dag. De endte opp med en. Stillingen til prorektor Morten Irgens er ennå ikke besatt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prorektor for utdanning, Nina Waaler ved OsloMet, ble ansatt i fire nye år som prorektor under Curt Rice i dag, fredag.

Like greit gikk det ikke for sittende prorektor Morten Irgens. Han hadde også søkt om å få fortsette i en ny fireårsperiode, men i siste liten ble det likevel ikke fremmet sak om å gi Irgens ny tillit i stillingen.

Styremøtet skjer bak lukkede dører i ansettelsessaker. Rektor Curt Rice orienterte ifølge en melding på OsloMets sider universitetsstyret 14. desember om at han ikke er klar for å gjennomføre en ansettelse i stillingen som prorektor for forskning og utvikling.

Fakta

Søkerliste prorektor for forskning

Disse søkte jobben som prorektor for forskning ved OsloMet:

 • Dhir, Amandeep, 34 år, Espoo. Postdoctoral researcher
 • Eskandari pari, Hossein, 40 år, Fornebu. Consultant Petrophysicist
 • Gjersvik, Reidar, 54 år, Oslo.
 • Irandoust, Manuchehr, 65 år, Mellbystrand. Professor
 • Irgens, Morten, 58 år, Oslo. Prorektor for forskning og utvikling
 • Martinez lestard, 56 år, City Bell.
 • Miranda-barbosa, Edesio, 50 år, Alkmaar. Project officer
 • Naess, Leif, 63 år, Stabekk.
 • Norheim-Martinsen, Per Martin, 41 år, Drammen.
 • Orten, Pål, 52 år, Asker. Vice President - Technology - Realtime
 • Sandu, Irina, 43 år, Oslo. Conservation Scientist
 • Sankaran, Krish, 38 år, Vaasa.
 • Sharma, Praveen, 54 år, Oslo.
 • Spasenic, Sanja, 47 år, Beograd.
 • Weinberger, Hans, 56 år, Oslo.
 • Ramakrishnan, Muniarajan, 33 år, Oslo. Researcher

Én søkers navn er unntatt offentlighet.

Fact: Click to add text

— Gjennom ansettelsesprosessen har jeg sett behovet for å gjennomgå organisasjonen og rollene i min nærmeste ledergruppe. Dette har ikke vært mulig å gjøre før min egen tilsetting var avklart, heter det i meldingen.

Prorektor Morten Irgens stol på styremøtet på OsloMet var tom etter at ansettelsessaken var ferdig drøftet i dag. Foto: Tove Lie

Rice ble ansatt for en ny fireårsperiode på styremøtet 25. oktober. På styremøtet før, 5. september, ble utlysningstekstene for de to prorektorene vedtatt og stillingene ble deretter utlyst med søknadsfrist 7. oktober.

Sittende prorektor Morten Irgens var en av søkerne til stillingen.

— Fagområdene innenfor forskning og utvikling har endret seg de siste årene. Innovasjon har eksempelvis blitt en stor, viktig og sentral del av universitetet, sektoren og samfunnet generelt, og krever mye arbeid, sier rektor Curt Rice.

— Ved OsloMet har vi oppnådd mye de siste årene, blant annet ved etablert samarbeid med Simula om et digitalt forskningssenter, oppstart av Gründergarasjen og Makerspace, initiativ til nasjonal satsing på kunstig intelligens, og nytt senter for boligforskning. Det ligger også mye arbeid foran oss innenfor dette nærmest ubegrensede området, i tillegg til at vi trenger en egen satsing på bedre og mer effektiv administrasjon av vår stadig større forskningsaktivitet, sier Rice.

— Styret har derfor i dag vedtatt å stoppe tilsetting i stilling som prorektor for forskning og utvikling. Jeg tar nå et skritt tilbake, kartlegger porteføljen innenfor forskning, utvikling og innovasjon nøye, og vurderer hvilke stillinger og roller det nå er behov for i min ledergruppe. Jeg satser på å komme tilbake til styret i løpet av våren, sier rektor Curt Rice.

Innledet i historisk sak

Morten Irgens var tilstede på styremøtet før ansettelsessaken kom opp. Han innledet i en sak om en PhD i ingeniørvitenskap, som var en historisk sak, siden det var første gang OsloMet selv kunne vedta å opprette et doktorgradsprogram. Det følger med universitetsstatusen at man slipper å søke NOKUT om å få opprette nye doktorgradsprogram.

Etter at den lukkede ansettelsesaken var over, sto plassen til prorektor Morten Irgens tom.

Var innstilt først

Etter det Khrono kjenner til har Irgens vært på minst tre intervjurunder og at han i utgangspunktet var innstilt til fire nye år i jobben. Men noe skjedde i siste liten før dagens styremøte, og saken om ansettelse av prorektor ble ikke fremmet likevel.

Til Khrono sier Irgens at han nå skal ta seg en lang ferie.

— Hva tenker du om at ansettelsen av prorektor for forskning ble utsatt i dag?

— Jeg tenker at styret er suverene til å bestemme akkurat hva de vil, sier Irgens på telefon.

— Fra utsiden kan det se ut som om de ikke har tenkt å gi deg fornyet tillit de neste fire årene?

— Virkeligheten er ofte mye mer sammensatt enn det kan se ut som, sier Irgens.

Både Morten Irgens og Nina Waaler søkte rektorjobben ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus i 2015, men det var Curt Rice som ble ansatt. Og etter at han ble ansatt så tilsatte Rice prorektorene Waaler og Irgens som prorektorer.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS