Rektor Kathrine Skretting har fått på plass hele toppledelsen ved Høgskolen i Innlandet. Torsdag ble den siste prorektoren og viserektor ansatt. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Rektor Kathrine Skretting har fått på plass hele toppledelsen ved Høgskolen i Innlandet. Torsdag ble den siste prorektoren og viserektor ansatt. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Toppledelsen i Innlandet på plass

Tidligere rektor ved Høgskolen i Hedmark, Anna Linnea Ottosen, fortsetter som viserektor ved Høgskolen i Innlandet.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Høgskolen i Innlandet (HiNN) vedtok torsdag å videreføre stillingen som viserektor, som Anna Linnea Ottosen har hatt siden 1. mai 2017. Hun blir dermed rektor Kathrine Skrettings stedfortreder.

Ottosen fortsetter i viserektorjobben hun har hatt de siste månedene, foreløpig fram til 31. juli 2019, når åremålet for rektorjobben hun hadde ved Høgskolen i Hedmark utløper.

Anna Linnea Ottosen fortsetter som viserektor og rektors stedfortreder i Innlandet. Foto: HiNN
Anna Linnea Ottosen fortsetter som viserektor og rektors stedfortreder i Innlandet. Foto: HiNN

Hun sier at hun er svært fornøyd med å fortsette i toppledelsen. Som visererektor får hun ansvar for å få på plass ny organisering av høgskolen etter fusjonen mellom Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.

— Vi ser at dette er en svært omfattende jobb og at det fortsatt er svært mye som skal på plass etter fusjonen. Dette trenger vi at noen i ledelsen til spesielt jobber med, sier hun til Khrono.

Rektors stedfortreder

Som viserektor skal hun også være rektors stedfortreder og ha ansvar for internasjonalisering, går det fram av inn.no.

Anna Linnea Ottosen begynte som rektor ved Høgskolen i Hedmark i 2015, og ble konstituert rektor ved den nyfusjonerte Høgskolen i Innlandet 1. januar 2017. Deretter gikk hun så over i stillingen som viserektor da Kathrine Skretting ble rektor 1. mai 2017.

Hun er utdannet dr.polit fra Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, har hovedfag i pedagogikk fra samme universitet, i tillegg til lærerutdanning fra Elverum lærerskole.

Vi ser at det er en svært omfattende jobb å få på plass ny organisering etter fusjonen.

Anna Linnea Ottosen

Siste prorektor ansatt

Anna Linnea Ottosen sto også på søkerlisten til stillingen som prorektor for samfunnskontakt, men hun opplyser at hun trakk denne søknaden da det ble klart at stillingen som viserektor ble videreført.

HiNN-styret vedtok torsdag ansette Jens Uwe Korten som prorektor for samfunnskontakt.

Han var en av ni søkere til stillingen. Blant søkerne var også blant andre tidligere stortingsrepresentant for Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien.

Korten kommer fra stillingen som prorektor utdanning ved det som tidligere var Høgskolen i Lillehammer.

Jens Uwe Korten var prorektor ved Høgskolen i Lillehammer i mange år, først fra 2007 til 2015, og deretter i et nytt fireårig åremål fra 1. januar 2016. Han har nå tittelen prorektor for utdanning ved HiNN, men fikk ikke denne jobben da stillingen ble utlyst nylig.

Som prorektor for samfunnskontakt får han institusjonelt, strategisk ansvar for eksterne samarbeidsrelasjoner, omdømmebygging, og media-og samfunnskontakt.

Dermed er den siste av de tre prorektorstillingene ved høgskolen besatt. På styremøtet på HiNN 28. september, ble professor i anvendt økologi, Thomas Willebrand fra tidligere Høgskolen i Hedmark, ansatt som prorektor for forskning, samtidig som Stine Grønvold, ble prorektor for utdanning.

Les flere saker fra Høgskolen i Innlandet her.

Fakta

Prorektorsøkerne

Disse ville bli prorektor for samfunnskontakt ved Høgskolen i Innlandet:

  • Bente Tangen (58), utdanningsansvarlig/seni​orrådgiver, Løten
  • Neha Kumari (22), student, Bihar, India (kvinne)
  • Søker er unntatt offentlighet, (kvinne)
  • Søker er unntatt offentlighet, (kvinne) Søker er unntatt offentlighet, (mann)
  • Anna Linnea Ottosen (63), viserektor/stedfortreden​de rektor ved Høgskolen i Innlandet, Elverum
  • Jens Uwe Korten (55) prorektor ved tidl. Høgskolen i Lillehammer, Lillehammer
  • Anne Tingelstad Wøien (52), arbeidssøkende eks-stortings-representan​t, Gran
  • Søker er unntatt offentlighet, (mann)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS