Eiendomsdirektør Mariann Hole ved HiOA vil gjerne kartlegge behovet for mer tilgjengelighet og lengre åpningstider av campus ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Tove Lie

Åpningstidene kan bli utvidet på campus

HiOA vil ikke love studentene døgnåpen campus, men ser gjerne på behovet for å bedre tilgjengeligheten og utvide åpningtidene.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye eiendomsdirektøren ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Mariann Hole, inviterer gjerne studentene til nærmere samarbeid og dialog for å bedre tilgangen deres til campus utenom dagens kjernetid.

— Men døgnåpen campus blir nok problematisk å få til, blant annet av sikkerhetshensyn, sier hun.

Utspill fra studentene

Det var i et intervju med Khrono at påtroppende leder for Studentparlamentet, Eline Stølan, uttalte at døgnåpen campus var en viktig sak for henne å få gjennomslag for i hennes kommende lederperiode. De fleste studentene jobber ved siden av studiene og tilgang til skolens lokaler, lesesalplasser og grupperom er ikke gode nok slik det er i dag, mener hun, og sier at flere drar opp til universitetet på Blinderen for å få plass. Døgnåpen campus var et av tiltakene hun mente med letthet kunne gjennomføres, dersom viljen hos ledelsen var tilstede.

Kommer studenter i møte

Vi har jo en lesesal allerede som er døgnåpen.

Marianne Hole

Eiendomsdirektør Mariann Hole lover å se på saken, og kommer gjerne studentene i møte.

— Vi har jo en lesesal allerede som er døgnåpen, men vi ser gjerne på behovet for flere sammen med studentene. Det kan jo være at vi utvide åpningstidene i spesielle perioder, som rundt eksamen for eksempel, sier hun, og legger til at dette både er et økonomisk spørsmål og et sikkerhetsspørsmål.

— Det er jo døgnvakt på campus allerede, så sikkerheten er vel ivaretatt?

— Vi har historisk noen dårlige erfaringer med tyverier blant annet, og at uvedkommende kommer seg inn, sier Hole. At klimaanlegget skrus av utenom åpningtidene og i helgene er også et økonomisk spørsmål, legger hun til.

Inviterer til dialog

— I tillegg er det vel også et spørsmål om læringsmiljø og tilpassing til studentenes hverdag og døgnrytme? Og kan hende er det tilsatte som også ønsker å jobbe til litt andre tider enn i dag?

— Jeg inviterer gjerne til dialog om dette, og ser for meg at vi vil ha faste møter med studentene der disse tingene kan diskuteres. I første omgang er det viktig å se på det reelle behovet, om og når det faktisk er der, sier Hole.
 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS