Rektor på OsloMet, Curt Rice. Foto: Siri Øverland Eriksen
Rektor på OsloMet, Curt Rice. Foto: Siri Øverland Eriksen

Notert: Får 7,6 millioner til å lage arbeidslivsportal

Arbeidsliv. OsloMet har fått 7,6 millioner fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) for å utvikle en arbeidslivsportal som en digital løsning for samarbeidet mellom institusjonene, studentene og arbeidsliv.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny millionsatsing skal forenkle og forbedre arbeidet med praksisplass for studentene og knytte utdanningene enda tettere opp mot arbeidslivet.

— Vi er veldig glade for at Arbeidslivsportalen blir en realitet. Dette er viktig både for studentene våre, de ansatte, sektoren og arbeidslivet, sier rektor Curt Rice, til hioa.no.

— Et godt samarbeid med arbeidslivet er avgjørende

Målet med den digitale portalen er å forenkle og forbedre samarbeidet med arbeidslivet om studentpraksis, studentoppgaver, internships og rekruttering.

Første fase av prosjektet er samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene, studentene og arbeidslivet om praksis.

— Som det arbeidslivsnære universitet OsloMet er, er et godt samarbeid med arbeidslivet avgjørende for å sikre at studentene våre får en god og relevant praksis, sier Rice.

Samarbeid på tvers

Ansatte og studenter ved OsloMet har samarbeidet med partnere i arbeidslivet for å utvikle konseptet.

Internt på OsloMet har søknaden og konseptskissene blitt drevet fram i et tett samarbeid mellom Studieavdelingen med Ellen Merete Magnus som prosjektleder, praksiskoordinatorer på fakultetene, studenter, IT- og økonomiavdelingen, skriver hioa.no.

Nina Waaler og Asbjørn Seim.
Nina Waaler og Asbjørn Seim.

Målet er at alle universiteter og høgskoler skal kunne bruke portalen. På sikt kan den også tilpasses for videregående skoler med yrkesfaglige studieprogram.

— Vi er i en oppstartsfase, men Arbeidslivsportalen har potensial for å skape et enda bedre samarbeid mellom utdanningsinstitusjonene og mellom sektoren og arbeidslivet. OsloMet ønsker å jobbe aktivt for smarte fellesløsninger som dette, sier direktør for digitalisering og infrastruktur på OsloMet, Asbjørn Seim, i følge hioa.no.

— OsloMet står i bresjen for Arbeidslivsportalen, men vi ønsker å samarbeide med andre i sektoren for å utvikle den til beste for alle, sier prorektor for utdanning Nina Waaler.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS