Kine Nossen valgte å trekke seg etter at den interne konstitueringen av arbeidsutvalget feilet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Nossen trakk seg -Trovåg valgt

#LMNSO. Kine Nossen ble gjenvalgt til arbeidsutvalget, men trakk seg etter at ingen ville ha vervet som internasjonalt ansvarlig. Etter ny valgrunde ble Jone Trovåg i stedet gjenvalgt til vervet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

#LMNSO

  • Landsmøtet i Norsk studentorganisasjon avholdes 20.-22. april i Tønsberg.
  • Landsmøtet skal blant annet velge studenter til arbeidsutvalget, sentralstyret og komitéer.
  • Landsmøtet skal også behandle regnskap og budsjett, og i 2018 revidere mangfalds-, inkluderings- og likestillingspolitisk plattform.

Se tidsplanen her.

For mer stoff fra Norsk studentorganisasjons landsmøte, sjekk Khrono.no/nso.

Tønsberg (Khrono): — Alt her har gått veldig rolig for seg. Det har vært en god og konstruktiv samtale hele veien, og når jeg nå trekker meg er det fordi det er det beste både for meg, og for organisasjonen, sier Kine Nossen til Khrono kort tid etter at det ble kjent at hun trakk seg.

Etter flere valgrunder ble Kine Nossen, Eigil Hole Lønning, Fam Karine Heer Aas og Sofie Carlsen Bergstrøm valgt til arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon studieåret 2018-19.

Ny sjanse for Trovåg

Men da de fire vervene velges i blokk og konstitueres internt var konklusjonen likevel ikke gitt. Kine Nossen trakk seg og det ble gjennomført nytt valg på internasjonalt ansvarlig-vervet.

Jone Trovåg, er internasjoanlt ansvarlig i NSO dette året. I likhet med Kine Nossen stilte han til gjenvalg . Han ble ikke valgt i første runde, men fikk sammen med de andre kandidatene et nytt forsøk og ble gjenvalgt til internasjonalt ansvarlig.

Nossen: Ene og alene mitt valg

Da Khrono møter Kine Nossen lørdag ettermiddag, er hun veldig tydelig på at dette var hennes valg.

Nossen trekker fram at bakgrunnen for at hun trakk seg var både valgresultatet, og en endring i vedtektene som ble gjort fredag. Fra neste år skal organisasjonen slutte å velge hele arbeidsutvalget samtidig, for så å la dem internkonstituere seg. Neste år velges folk direkte til de enkelte posisjonene de ønsker seg.

...når jeg nå trekker meg er det fordi det er det beste både for meg, og for organisa-sjonen.

Kine Nossen

— Jeg vil veldig gjerne få lov til å takke organisasjonen for tilliten de har gitt meg gjennom det siste året i arbeidsutvalget, og ønsker det påtroppende AU masse lykke til, avslutter hun.

Lønning blir fag- og forskningspolitisk ansvarlig

Eigil Hole Lønning fra Høgskulen på Vestlandet ble konstituert til fag- og forskningspolitisk ansvarlig, Sofie Carlsen Bergstrøm fra Høgskolen i Innlandet på fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig og Fam Karine Heer Aas, fra MF - Det teologiske menighetsfakultet, på velferds- og likestillingsansvarlig.

Tidligere lørdag ble det avgjort at Marte Øien (27) fra NTNU blir nestleder og Håkon Randgaard Mikalsen fra Universitetet i Bergen, blir leder.

I 2014 trakk Marianne Haukland seg etter at hun ble valgt, fordi arbeidsutvalget ikke klarte å konstituere seg: For mange hadde stilt til det samme vervet og blitt valgt.

Hauklands valg om å trekke seg til organisasjonens felles beste omtalte avtroppende leder Ola Magnussen Rydje i sin landsmøtetale da som noe av det rauseste han hadde sett i studentpolitikken.

Øien: Læringsmiljølov mest prekært

— NSO skal være samlende, frempå og aktuell for studentene, sa Marte Øien i sin valgtale.

Øien stilte opprinnelig til ledervervet, men trakk seg da hun så at hun kunne få utløp for sitt engasjement også gjennom nestledervervet.

​Les også: Mikalsen: Et stort sjokk som sakte siger inn

Jublende nyvalgt nestleder, Marte Øien. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Hun sitter nå i sentralstyret til Norsk studentorganisasjon (NSO), har vært styremedlem av Norgesuniversitetet de to siste årene, og gikk av som leder for Studenttinget NTNU i desember.

Hennes viktigste studentpolitiske sak er å få på plass et lovverk som regulerer studentenes læringsmiljø.

— Det ligger mye under dette; trivsel, helse, mestring - alt som legger premissene for studiehverdagen. Det er det mest prekære å få på plass, sa Øien til Khrono tidligere i valgkampen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS