Norges musikkhøgskole

Astrid Kvalbein er valgt til ny rektor

Kvalbein går fra stillingen som forsker og prosjektleder ved Norges musikkhøgskole. Med seg i lederteamet får hun Eyolf Dale som prorektor.

Astrid Kvalbein er valgt til rektor for perioden 2021-2025.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I rektorvalget ved Norges musikkhøgskole (NMH) har ansatte og studenter hatt to alternativer å stemme på. Et team bestående av Astrid Kvalbein og Eyolf Dale og et team bestående av Lisbeth Wathne Svinø og Julius Pranevicius.

Valget ble aldri særlig spennende. Team Kvalbein fikk flest stemmer både av faglige ansatte (109 mot 41 stemmer), administrativt/teknisk ansatte (59 mot 7 stemmer) og blant studenter (166 mot 101 stemmer).

Kvalbein sier til NMHs hjemmesider at hun er både lettet og overveldet etter at valgresultatet ble klart.

— Jeg er også glad for å kunne tenke på noe annet enn valgkamp i ukene som kommer. Jeg er selvsagt utrolig ydmyk og stolt av å ha fått denne tilliten fra folk. Jeg skal gjøre mitt beste.

— Spesiell valgkamp

Kvalbein er opprinnelig sanger og er i dag ansatt som forsker og prosjektleder for NMHs historieprosjekt. Med seg som prorektor har hun Eyolf Dale, jazzpianist og studieleder for de utøvende jazzstudiene. I tillegg gikk teamet til valg med Sidsel Karlsen og Gunnar Flagstad, som henholdsvis viserektor for forskning og utvikling og viserektor for utdanning.

Kvalbein beskriver valgkampen som spesiell.

— Koronanedstengningen har gjort at vi har møtt så få kolleger og studenter på jobb. Dermed har areaene for uformell prat om rektorvalget vært relativt få, både for oss og ikke minst for alle andre på NMH. At valget i stor grad har foregått over nett, har vært en litt blandet erfaring, sier Kvalbein til NMHs hjemmeside.

Begynner 1. august

Kvalbein overtar stafettpinnen fra rektor Peter Tornquist 1. august. For den nye rektoren blir tiden fram til da preget av å avslutte påbegynt arbeid.

— Jeg er naturligvis opptatt av at historieprosjektet til NMH blir videreført på en god måte fram til jubileet i 2023, og sette meg inn i saker en rektor bør kunne. I tillegg skal vi få i gang prosesser som gjør oss så klare vi kan til å starte opp etter sommeren. Det blir spennende, sier Kvalbein til NMHs hjemmeside.

Powered by Labrador CMS