Ny rektor på VID vitenskaplige høgskole, Bård Mæland. Foto: Espen Utaker

Bård Mæland ny rektor på VID

Rektor. Bård Mæland overtar som rektor ved VID vitenskaplige høgskole etter Ingunn Moser.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i VID vitenskapelige høgskole vedtok i dag å ansette Bård Mæland som ny rektor for VID. Mæland har vært prorektor for forskning i VID, og ble konstituert som rektor etter at Ingunn Moser ble administrerende direktør/forstander ved Diakonhjemmet.

Fakta

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring.

Høgskolen driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Høgskolen tilbyr cirka 50 studieprogram på bachelor-, master- og ph.d.-nivå og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid.

Høgskolen har cirka 4500 studenter, 450 ansatte og studiesteder i Oslo; bergen, Stavanger, Sandnes og Tromsø.

Bokstavene VID står for: Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Kilde: vid.no

Les også: VID-rektor går til Diakonhjemmet

Som prorektor for forskning har Mæland også vært rektors stedfortreder siden VIDs etablering 1. januar 2016. Han er tidligere rektor på Misjonshøgskolen, hvor han også har vært professor siden 2005.

Les også: Private høgskoler får støtte til fusjonsarbeid. Millionene er fordelt.

Styreleder Reve fornøyd med ansettelse

Med Bård Mæland som rektor får VID Høyskolen en meget kompetent, erfaren og verdibasert leder som kombinerer det strategiske og det operative på en god måte.

Torger Reve

Styreleder Torger Reve er trygg på at VID får en solid leder med Bård Mæland som ny rektor:

— Med Bård Mæland som rektor får VID Høyskolen en meget kompetent, erfaren og verdibasert leder som kombinerer det strategiske og det operative på en god måte. Han har gått en god rektorskole gjennom sin tid som prorektor for forskning og sist som konstituert rektor ved VID. Styret har også lagt vekt på hans relasjonelle egenskaper og evne til å skape gode nettverk, sier Reve i en pressemelding fra VID.

Tre samlokaliseringer på tre år

Torger Reve påpeker at VID står overfor store endringer de neste par årene, med tre samlokaliseringer i perioden 2020 til 2022.

— På samme tid skal VID skal gå foran i møte med fremtidige kunnskapskrav innen helse- og sosialsektoren, i et samfunn i endring. Det er store og viktige endringsprosesser, og styret har stor tillit til at Bård Mæland vil lede dette arbeidet med de beste forutsetninger for å lykkes, fortsetter Reve.

Bård Mæland er glad for at styret har gitt ham videre tillit som rektor for VID.

— Jeg er svært takknemlig for at styret har vist meg denne tilliten. VID har siden 2016 vært i en rivende utvikling, med attraktive utdanninger og solid forskningsinnsats. Det oppleves derfor som et privilegium å ta stafettpinnen videre, sier Mæland i samme pressemelding.

Tilsettingen av ny rektor skjer på åremål for fire år, fra 1. januar 2020, med mulighet for ytterligere én åremålsperiode.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS