null Foto: Medieseksjonen, HiOA

Barneombudet møtte fullt hus

Barneombud Anne Lindboe og hennes medarbeidere valgte å henvende seg til HiOAs studenter da de lanserte rapporten «Helse på barns premisser», som tar for seg status for dagens helsetilbud til barn.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gjør de fordi studenter ved HiOA er morgendagens yrkesutøvere, og blant dem som kan være med å løse de utfordringene som Barneombudet peker på i denne rapporten. Også representanter fra arbeidslivet var til stede i salen.

Rapporten ble overlevert til barneminister Solveig Horne og helseminister Bent Høie. Begge ministrene kvitterte med innlegg der de lovet å ta opp mange av de punktene som ble pekt på som viktige utfordringer for barn og unges helse.

Rektor framholdt i sin velkomsttale at barns helse og helsetilbud er et aktuelt område for flere fagmiljøer ved HiOA, og i tillegg et viktig tema i samfunnsdebatten. Og ved å være vertskap for Barneombudets dag, er HiOA en viktig arena for debatt og diskusjon om en sak som er relevant for svært mange av våre studenter, og at det er viktig å holde fast ved barneperspektivet. Rektor knyttet også denne dagen opp mot grunnlovsjubileet:

«I år er det to hundre år siden Grunnloven vår ble laget, og det gir oss en anledning til å se bakover, men også framover, og se på hvilket samfunn vi ønsker. Der er barns rettigheter og egne stemmer avgjørende, både for demokratiet og for at barn og unge skal kunne delta og få de tjenestene som de har rett på. Og der er høyere utdanning og forskning en viktig aktør», avsluttet rektor i sin velkomsttale.

Studenter og andre fra salen deltok aktivt i debatten ved å spille inn spørsmål på twitter i de to diskusjonsbolkene. Og flere av våre lærere hadde lagt denne dagen inn i sin undervisningsplan for studentene, og fem av våre kolleger bidro med viktige innlegg som kommentarer til rapporten.

Barns rettigheter og egne stemmer er avgjørende, både for demokratiet og for at barn og unge skal kunne delta og få de tjenestene som de har rett på.

Kari Toverud Jensen

Stor takk til alle som bidro til å gjøre dette til en flott og innholdsrik dag!

Her kan du lese hele rapporten.

Og opptakene fra dagen kan ses og høres her:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS