BI-rektor Inge Jan Henjesand sier at rangeringen på Financial Times`samlerangering for 2018 betyr mye for dem. Foto: Ketil Blom Haugstulen

BI beste norske på rangering av handelshøyskoler

Rangering. Handelshøyskolen BI kommer på 37. plass på en samlerangering fra Financial Times, to plasser foran Norges Handelshøyskole (NHH).

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BI og NHH er blant de 40 beste handelshøyskolene i Europa, ifølge Financial Times` samlerangering for 2018, «European Business Schools Rankings 2018».

Fakta

European Business Schools

 1. London Business School, Storbritannia
 2. HEC Paris, Frankrike
 3. Insead (Paris, Singapore og UAE)
 4. University of St. Gallen, Sveits
 5. Iese Business School, Spania
 6. Universita Bocconi, Italia
 7. IMD Business School, Sveits
 8. Essec Business School, Frankrike
 9. Rotterdam School of Rotterdam, Erasmus University, Nederland
 10. University of Oxford, Said, Storbritannia

De norske:

37. Handelshøyskolen BI

39. Norges handelshøyskole (delt plassering med University of Strathclyde Business School)

Kilde: Financial Times

Her er flere delrangeringer gjennom året slått sammen, blant annet Master of Business Administration (MBA), Executive MBA og Master in Management.

Sammen forvalter BI og NHH et felles omdømme for Norge som utdanningsnasjon.

Inge Jan Henjesand

Rangeringen vektlegger kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering og mangfold. I september ble en av delrangeringene, Master in Management, offentliggjort.

På samlerangeringen som ble offentliggjort mandag kommer Handelshøyskolen BI på 37. plass, mens NHH kommer på delt 39. plass. For begge er dette en liten nedgang fra 2017, da BI kom på 33. plass og NHH på 35. plass.

Fakta

Financial Times rangering

 • Financial Times rangerer hvert år de beste handelshøyskolene i Europa. European Business School Rankings er en samlerangering av de ulike delrangeringene på programnivå i løpet av året.
 • BI er rangert med en 37. plass av totalt 95 skoler. Denne plasseringen er den fjerde beste i Norden etter Stockholm School of Economics, Aalto University i Finland og Copenhagen Business School.
 • NHH rangert på en delt 39. plass med University of Strathclyde Business School.
 • Det er bare to norske på listen.

På topp på rangeringen ligger London Business School, etterfulgt av HEC Paris og Insead. Beste nordiske er Copenhagen Business School på 33. plass og Aalto University i Finland på 34. plass.

Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen sier at samlerangeringen er viktig for dem.

— Denne rangeringen gir oss viktige benchmarks som gjør oss bedre både internasjonalt og nasjonalt. De 95 mest prestisjefylte utdanningsinstitusjonene i Europa har blitt rangert på listen. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé og for BIs attraktivitet og evne til å rekruttere de beste studentene og faglig og administrativt ansatte, som igjen gjør BI til en attraktiv partner for næringslivsaktører og andre utdanningsinstitusjoner, sier han, ifølge BIs nettside.

Siviløkonom viktigst for NHH

Rektor Øystein Thøgersen ved NHH. Foto: Siv Dolmen/NHH

Ved NHH sier rektor Øystein Thøgersen at NHH jobber målrettet for en bedre plassering på samlerangeringen, men at det er siviløkonomstudiet som er flaggskipet.

— Financial Times rangerer siviløkonomstudiet ved NHH høyest i Norge. Dette er NHHs flaggskip. Samtidig er det en klar ambisjon for oss å klatre høyere på listen i årene som kommer. Vi konkurrerer med europeiske institusjoner, og NHH jobber målrettet med å utvikle både siviløkonomstudiet og etterutdanningsprogrammene, sier Thøgersen, ifølge nhh.no.

BI-rektoren sier at de er veldig glad for at både BI (37. plass) og NHH (delt 39. plass) ligger godt plassert blant de 40 beste i Europa.

— Sammen forvalter vi et felles omdømme for Norge som utdanningsnasjon, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS