Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI, tjener mest av alle rektorer i Norge. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Bovim har passert Ottersen, BI-rektor tjener mest

BI-rektor Inge Jan Henjesand har om lag en million mer i årslønn enn rektor ved Norges Handelshøyskole, Frøystein Gjesdal.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Handelshøyskolen BIs rektor, Inge Jan Henjesand, tjener mest av alle rektorer i Norge. 

Det skriver Kapital i dag. 

Norges Handelshøyskole (NHH) og BI er konkurrerer både om de beste studentene og om den høyeste plasseringen på internasjonale rangeringer. En ting som BI knuser NHH i, er lønnen til rektor.

Over to mill. i lønn

Ifølge Kapital har Inge Jan Henjesand en årslønn på over 2,1 millioner kroner. NHH-rektor Frøystein Gjesdal, som er statsansatt, har i underkant av 1,3 millioner kroner i årslønn.

Den nye rektoren må ha høyere lønn. Det er også aktuelt å rekruttere internasjonalt hvor lønnsnivået kan være adskillig høyere.

Frøystein Gjesdal

Kapital skriver at lønnsforskjellen mellom handelshøyskolene kan være at NHH har fram til nå både har hatt rektor og en administrerende direktør. Henjesand på BI er både rektor og daglig leder.

— Som valgt rektor for en mindre institusjon er det ikke unaturlig at jeg ligger litt lavere enn rektorene for de store universitetene. Den nye rektoren må ha høyere lønn. Det er også aktuelt å rekruttere internasjonalt hvor lønnsnivået kan være adskillig høyere, sier avtroppende NHH- rektor Frøystein Gjesdal.

Les også: Lønnshopp for rektorat

Snart ny rektor 

I forbindelse med at Gjesdal nå går av som rektor, går NHH over fra å ha en valgt rektor til en åremålsansettelse. Kommunikasjonssjef ved NHH, Kristin Risvand Moe, forteller til Kapital at de er i dialog med Kunnskapsdepartementet om hva slags lønn den nye rektoren skal få. 

DNB-direktør Kari Olrud Moen ble nylig utnevnt til ny styreleder ved NHH i forbindelse med ansettelsen av ny rektor. NHH skal også ha ny rektor fra 1. august 2017, når dagens rektor, Frøystein Gjesdal, går av.

Passerer Ottersen

Rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, hadde en lønn på 1.548.3000 kroner i 2015. Det fikk Khrono opplyst fra NTNUs personalavdeling den gang. Nå er lønnen hans på 1.698.300 kroner. 

Dette betyr at han har gått forbi rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, i lønnsstigen siden 2015. 

Curt Rice, rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus hadde i 2015 1.402.700 kroner i lønn. Ifølge Kapital ligger den nå på 1.417.00 kroner. 

Les også: Kritikk mot lederlønninger

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS