Vigdis Moe Skarstein bør følge rektor Bjørn Olsen og tre til side, mener kommentator i Avisa Nordland. OIsen trakk seg i dag. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Mener også styrelederen for Nord universitet bør trekke seg

Avgang. Kommentator i Avisa Nordland, Stein Sneve, mener styreleder Vigdis Moe Skarstein bør følge rektor Bjørn Olsen og tre til side. — Hun har gått bak styrets og de ansattes rygg, skriver Sneve.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag gjorde Khrono det kjent at rektor ved Nord universitet, Bjørn Olsen, går av. I en nyhetskommentar hos Avisa Nordland skriver kommentator Stein Sneve at også styreleder for Nord, Vigdis Mo Skarstein, bør ta sin hatt og gå.

Sneve mener Skarstein har gjort lite for å bedre situasjonen ved Nord universitet, som har utviklet seg på hennes vakt som styreleder.

«Hun er fremdeles en rød klut for svært mange som er involvert med universitetet, enten det er ansatte, politikere eller det næringsliv som avhenger av institusjonen for å sikre seg de fagfolk og den kompetanse som skal til for å utvikle seg videre. Styreleder Skarstein bør derfor følge Olsen og gå av. Det vil rydde bordet, og gjøre det mulig å gå videre uten å stå til knærne i gamle krangler og gjensidig mistenksomhet», skriver Sneve.

Du kan lese hele kommentaren her.

Aviskommentatoren skriver at Skarstein har sådd uro og splid ved universitetet.

Snarere tvert om har hun sådd uro og splid, blant annet ved å gå bak ryggen på både de ansatte og resten av styret.

Stein Sneve

«Snarere tvert om har hun sådd uro og splid, blant annet ved å gå bak ryggen på både de ansatte og resten av styret. Hennes periode har dessuten vært preget av en stor grad av detalsjstyring fra styrets side. Da er det et åpenbart paradoks at Olsen alene tar ansvar for situasjonen som har oppstått», skriver han.

— Hun er styreleder og har det øverste ansvaret. Sånn jeg ser det, har hun et ansvar for situasjonen ved Nord som hun må dele med andre, inkludert Bjørn Olsen. Det ser ut som det har skjært seg fullstendig. Både mellom Olsen og Skarstein, og mellom tillitsvalgte og Skarstein, utdyper Sneve overfor Khrono.

Tror det fortsatt er konflikt mellom ansatte og Skarstein

Sneve mener mistanken mellom ansatte og ledelse ikke vil minske, og mener det er best med nye krefter også i Skarsteins posisjon.

— De ansatte har skrevet brev der de mener Skarstein gikk bak ryggen deres. Selv om hun mener hun ikke har gjort det, tros jeg ikke de ansatte kommer til å trekke kritikken nå. I en sånn konflikt tror jeg det er ryddigere å starte med blanke ark. Det er flere konfliktlinjer på kryss og tvers her, men en av dem er altså denne. Nå har den ene delen av ledelsen gått av, og da bør også den andre delen av den gjøre det, sier Sneve, som tror ansatte støttet Olsen mer enn de støtter Skarstein.

— Var det riktig av Olsen å trekke seg i dag, synes du?

— Jeg har ingen mening om Olsen sin avgang, men jeg skjønner det godt. Statsråden var på styremøtet forrige uke, hadde nettopp forlenget styrets periode med to år og sa hun hadde full tillit til styret. Da tror jeg Olsen tok den nødvendige konsekvensen av det, og at han kanskje følte det var det beste for universitetet og seg selv, sier aviskommentatoren.

Les også: Statsråd Nybø kommer ubedt til Nord-styret for å «snakke alvor»

Ønsker ikke svare på kommentar eller Khronos spørsmål

Styreleder Vigdis Moe Skarstein skriver i en SMS at hun ikke ønsker å kommentere innlegget fra Sneve eller på spørsmål om hun har vurdert å sin stilling.

Hun uttaler imidlertid at styret tar Bjørn Olsens beslutning om å gå av til etterretning.

— Vi anerkjenner og er takknemlig for den jobben han har gjort som Nord universitets første rektor. Når det gjelder begrunnelsen for hans beslutning må han svare på det. Kunnskapsdepartementet er orientert om hans beslutning, svarer Skarstein i kveld.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS