Jordbruksutdanningene på Blæstad hører inn under fakultetet som nå skal ha ny dekan. Foto: Ketil Blom Haugstulen

7 vil bli ny dekan i Innlandet

Dekanjobb. Den islandske professoren som har utredet framtiden for jordbruksutdanningene i Innlandet er en av sju søkere til dekanstilling ved høgskolen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Anna Gudrun Thorhallsdottir (61) ved Islands landbruksuniversitet søker jobben som dekan ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet.

Thorhallsdottir ledet det eksterne ekspertutvalget som har utredet framtiden for jprdbruksutdanningene i Innlandet. Utvalget leverte sin anbefaling i mai og konkluderte med at Innlandets minste campus på Blæstad bør få bestå som arena for jordbruksutdanningene.

«Plasseringen av jordbruksstudiene på Blæstad legger godt til rette for studentaktiv læring og Blæstad kan sees som en «læringsarena», omgitt av næringsutøvere og annen næringsrettet aktivitet, av mangfold i bruk og produksjon», konkluderer utvalget.

To av fakultetets egne søker

To instituttledere ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi har søkt dekanjobben.

Det er instituttleder på Blæstad, Fred Håkon Johnsen ved Institutt for jordbruksfag og instituttleder Øyvind Antonsen ved Institutt for bioteknologi.

Fakultetet ble opprettet fra 1. januar 2018 og har, ifølge inn.no, cirka 60 ansatte og i underkant av 500 studenter, målt i heltidsekvivalenter.

Fakultetet har aktivitet ved tre campuser; Blæstad, Evenstad og Hamar, og det drifter et et av høgskolens doktorgradsprogrammer, ph.d. i anvendt økologi.

Fakta

Søker dekanjobb

Følgende sju søker dekanjobben ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet:

  • Maria Hörnell-Willebrand (51) Chef vid enheten för Viltanalys, Naturvårdsverket, Östersund
  • Juha Alatalo (51) ansatt, Gotland
  • Øyvind Antonsen (55) Instituttleder, Åsnes
  • Anna Gudrun Thorhallsdottir (61), professor Reykjavik
  • Fredrik Dalerum (44) Research fellow, Spania
  • Lakshmi Karath (36), Ammini Engineering College, Thrissur, India
  • Fred Håkon Johnsen (62) Instituttleder ved Høgskolen i Innlandet, Oslo
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS