Say it loud: Pride!

Rektor Curt Rice har sørget for at Høgskolen i Oslo og Akershus har anskaffet et regnebueflagg. Hendelsen i Orlando var årsaken, men denne uken er det brukt til å feire aktivitetene rundt Pride i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Innlegget ble først publisert på rektors blogg)

For noen dager siden, følte jeg behov for å skaffe et regnbueflagg til Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA). Det var en trist anledning, men jeg mente at det var riktig å flagge på halv stang for å markere vår solidaritet med LHBT-samfunnet (Lesbiske, Homofile, Bifile, Transpersoner og Intersex, red.anm.) i kjølvannet av massakren i Orlando.

Med den tragedien altfor ferskt i tankene våre, var jeg glad for å kunne heise flagget til topps på fredag, for å markere en stor uke med Pride-aktiviteter her i Oslo.

HiOA er en institusjon med flere campus som strekker seg ut over Oslo og Akershus — en av Europas aller raskest voksende metropoler. Befolkningen er mangfoldig. Det gjelder også våre studenter og ansatte.

Ved HiOA er vi opptatt av mangfold. Det er en av våre verdier. Vi skal være åpne og inkluderende. Vi skal se mulighetene i at alle i samfunnet ikke er like. Vi skal feire mangfoldet i mangfold. Denne uka markerer og feirer vi mangfold i kjønn og seksualitet.

Jeg heiser regnbueflagget og sier høyt på vegne av hele HiOA at vi er et godt og trygt sted der det er lov for oss alle å være stolt av den vi er.

Curt Rice

Pride er en markering som hjelper oss til å huske at vi alle ønsker mer enn bare å ikke bli straffet for vår identitet, mer enn bare å bli akseptert av samfunnet, mer enn bare å få lov til å leve slik vi er. Vi ønsker å kunne si høyt hvem vi er, og hvorfor vi er glad for det, hvorfor vi ikke kunne forestille oss å være en annen. Vi ønsker å være stolte!

Noen ganger er våre venner, kolleger og familiemedlemmer i LHBT-samfunnet en mindre synlig del av mangfoldet. Men ikke denne uka!

Jeg unner alle den muligheten. Muligheten til å være seg selv, til å være synlig. Og i solidaritetens navn, ønsker jeg ikke bare å komme meg rundt i byen for å kjenne på stemningen av denne flotte markeringa, jeg ønsker også å kunne være stolt selv, ikke minst av HiOA og de verdiene vi skal fremme i samfunnet vårt.

Det er derfor jeg heiser regnbueflagget og sier høyt på vegne av hele HiOA at vi er et godt og trygt sted der det er lov for oss alle å være stolt av den vi er.

Gratulerer med Pride, alle sammen. Say it loud!

Les mer om fest, debatt og politikk under Oslo Pride på www.oslopride.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS