Første spadestikk på Kringsjå

Byråd i Oslo Hanna Marcussen tar første spadestikk på nye studentboliger.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byråd Hanna Marcussen i Oslo tar første spadestikk i det som skal bli friluftstudentbyen Kringsjå torsdag 20. oktober. Hun får hjelp av morgendagens studenter, barnehagebarn fra SiO Barnehagene.

— Vi skal bygge opp til 1500 nye studentboliger på Kringsjå. Samskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) utvikler også uteområdene. Nå starter arbeidet med å gjøre dette til en levende studentby også for fremtiden, beskriver SiO i en presseomtale av arrangementet.

Studentbyen på Kringsjå vil bli et samfunn med opptil 4000 beboere i 2020. SiO bygger 330 nye studentboliger i massivtre.

— Dette blir det første store massivtreprosjektet i hovedstaden – både med 10 000 kvadratmeter i areal og 9 av 10 etasjer i massivtre, forteller SiO.

Prosjektets første byggetrinn har Ove Skår AS som hovedentreprenør. Arkitekt er AT Plan & Arkitektur AS.

AF Gruppen er entreprenør for ombyggingen av  Ole M. Troviks vei 6, 8 og 10. LMR Arkitektur AS.

(Illustrasjonen viser arkitektfirmaet  AT Plan & Arkitektur sitt vinnerutkast til arkitektkonkurransen. Ill: AT Plan & Arkitektur)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS