Camille Schrier fra Virginia i USA vant årets Miss America-konkurranse. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB Scanpix
Camille Schrier fra Virginia i USA vant årets Miss America-konkurranse. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB Scanpix

Byttet ut bikini med labfrakk - vant skjønnhetskonkurranse

Skjønnhetskonkurranse. Den årlige kåringen Miss America har gått gjennom store forandringer det siste året. Før jul gikk Camille Schrier (24) av med seieren etter å ha vist fram et kjemieksperiment.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skjønnhetskonkurranser blir ikke vanligvis omtalt i Khrono, men for årets kåring i tradisjonsrike Miss America gjør vi et hederlig unntak.

Camille Schrier, årets vinner, skiller seg nemlig betraktelig fra tidligere skjønnhetsdronninger.

24-åringen har bachelorgrader i både biokjemi og systembiologi fra Virginia Tech, og planlegger å ta en doktorgrad i farmasi ved Virginia Commonwealth University.

I labfrakk vartet Schrier opp med et kjemisk eksperiment, som imponerte dommerne såpass at hun ble kronet seierskvinne og mottar et stipend på 50.000 amerikanske dollar. Eksperimentet Schrier viste fram var nedbrytingen av hydrogenperoksid.

Betydelige endringer

Kåringen har gått gjennom betydelige endringer det siste året. Deltagerne skal ikke lenger bedømmes ut ifra deres utseende, og kvinner spradende i badetøy på scenen er en saga blott. Skjønnhetskonkurransen skal nå kåres basert på deltakernes indre kvaliteter som talent, hva de har oppnådd og mål de har i livet. I tillegg ser juryen på ambisjonene kandidatene har for året som Miss America.

— Vi er ikke lenger en skjønnhetskonkurranse. Miss America skal representere en ny generasjon av kvinnelige ledere, fortalte tidligere Miss America-vinner Gretchen Carlson, som annonserte endringene i 2018.

I sin takketale vektla Schrier at hun ønsker å legge lokk på den stereotypiske misse-jenta.

— Miss America er en som skal utdanne og opplyse, sa Schrier fra scenen.

Les også: Forsvarte doktorgraden i et skjørt laget av avslagsbrev

Snart 100 år gammel kåring

Skjønnhetskonkurransen har røtter tilbake til 1921, og handlet tidligere om å kåre USAs vakreste kvinne.

Ifølge CNN skal Schrier være talskvinne for Mind Your Meds det kommende året, et program som skal forebygge bruken av rusmidler, samt øke tryggheten rundt dette.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS