Slik skal det nye mediehuset ved Høgskulen i Volda bli, ifølge konseptet fra PEAB/K Nordang. Foto: Statsbygg/K. Nordang AS/PEAB og Link arkitektur

Volda satser stort på nytt mediebygg

Notert. Høgskulen i Volda går videre med planene for et nytt hjem for mediefagene. Bygget kan stå klart til 2021.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskulen i Volda har tatt et stort steg nærmere et nybygg for mediefagene, som kan stå klart om drøye to år.

Et utvalg med representanter fra høgskolen og Statsbygg har valgt vinnerforslaget blant fire innkomne forslag, og avgjørelsen falt på konseptet «EXPO» fra totalentreprenøren PEAB/K. Nordang AS, ifølge en pressemelding fra høgskolen.

Ifølge rektor Johann Roppen er behovet for et nytt bygg stort.

— Både fordi dagens bygg for de fleste mediefagene er straks 50 år gammelt, og fordi medieutdanningene nå er spredt på sju forskjellige steder på campus. Vi har hatt medieutdanning siden høsten 1971, og dagens hus er fra 1972, sier Roppen til Khrono.

Torsdag 6. desember avgjorde høgskolestyret å gå videre med prosjektet og det valgte forslaget. Statsbygg inngår kontrakt med entreprenøren, og forslaget gjøres om til et forprosjekt. Parallelt med utvikling av forprosjektet må et regjeringsvedtak bli klart, og med klarsignal kan nybygget være klart til innflytting tidlig i 2021.

Byggeprosessen finansieres av Statsbygg, med en beregnet prislapp på nær 200 millioner kroner. Statsbygg skal eie bygget på rundt 4000 kvm, mens høgskolen blir leietaker for en årlig husleie på 15-16 millioner.

Høgskolen har rundt 500 mediestudenter, fordelt på seks bachelorutdanninger, ett masterprogram, årsstudium og etter- og videreutdanning.

Ved Avdeling for mediefag ved høgskolen er de fornøyde i dag.

— Medieyrkene er i stor endring. Et nytt bygg gir oss muligheter til framtidsrettet undervisning og forskning innen yrkesrettede mediefag, sier dekan Audhild Gregorisdotter Rotevatn i pressemeldingen.

Se flere bilder og beskrivelser av prosjekter på Statsbygg.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS