Chateau Neuf har vunnet i retten og får tilbake kontrollen over Facebook-siden tilknyttet Oktoberfest på studenthuset. Foto: Øyvind Aukrust

Chateau Neuf vant Oktoberfest-sak

Chateau Neuf har vunnet i retten og får tilbake kontrollen over Facebook-siden tilknyttet Oktoberfest på studenthuset.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chateau Neuf og Det Norske Studentersamfund (DNS) har vunnet en unik rettslig tvist om en Facebook-side med 15.000 følgere tilknyttet Oktoberfest-arrangement på studenthuset på Majorstuen.

Ifølge en pressemelding ble siden i februar kuppet av tidligere markedsføringskonsulent Heine Strømme, som brukte den til å villede sidens følgere til å tro at arrangementet skulle flyttes vekk fra Chateau Neuf.

Se også: Kjennelsen

Veldig glad for ringvirkningene

Daglig leder i Chateau Neuf AS, Linn Cecilie Andresen, er veldig glad for kjennelsen, og spesielt det den vil ha å si for andre sider også:

Det Oktoberfest har blitt hadde ikke vært mulig uten Chateau Neuf, men resultatet skal gå tilbake til huset og studenter - ikke tjene
enkeltpersoner.

Linn Cecilie Andresen

— Vi vil at studentene gjennom oss skal kunne skape noe, med Chateau Neufs ressurser. Det Oktoberfest har blitt hadde ikke vært mulig uten Chateau Neuf, men resultatet skal gå tilbake til huset og studenter - ikke tjene enkeltpersoner, sier hun.

Hun forklarer at Chateau Neuf nå har fått tilbake kontroll over Facebook-siden, men at da man kun kan endre navn en gang i uken får de ikke fullført arbeidet med å rette opp informasjon til følgerne før på mandag.

Bærebjelken i Chateau Neuf

— Vi har tidligere hatt kontakt med gjestene våre gjennom siden, og den er sentral for Oktoberfest, sier Andresen, og legger til:

— Og Oktoberfest har i mange år vært bærebjelken i økonomien på Neuf. Vi har brukt ressurser på Oktoberfest hele året. Det er en stor festival med 10-12.000 besøkende over fem dager. Festivalen betyr mye og er umulig å gjennomføre uten Facebook-siden.

Andresen forteller at saken ikke har tidligere presedens.

— Dette er upløyd mark og den eneste saken man har kunnet hente inn presendens fra er en amerikansk sak om en våpen-side, sier hun.

Saken tar opp Facebook-sider som intellektuell eiendom, og den økonomiske verdien av liker-klikk på sosiale medier.

Strømme har gitt opp

— Siden jeg åpenbart ikke har bidratt med noe som helst til arrangementet på Chateau Neuf, så har de ingenting å bekymre seg om angående mitt arrangement på Youngstorget til høsten, er Heine Strømme sin eneste kommentar til kjennelsen.

— Kommer du til å anke?

— Vi får se om det er verdt det, jeg har gitt opp. Jeg har andre ting å bruke tiden min på enn å krangle med folk, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS