Oppsigelse og trakassering på dagsorden hos HiOA-styret

Klage på en oppsigelsessak, overtakelse av Studiesenteret, opprettelse av en ny master for ingeniører og kartlegging av seksuell trakassering er noen av sakene på styremøtet ved HiOA onsdag. Du kan følge møtet direkte her fra kl 09.00.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høstens første styremøte på Høgskolen i Oslo og Akershus blir avholdt onsdag 6.september. 

Møtet starter ifølge sakspapirene bak lukkede dører kl 0900. Første sak på dagsorden er «klage på oppsigelse». Etter det Khrono kjenner til handler saken om en førsteamanuensis på høgskolen som har mottatt en endringsoppsigelse fra høgskolen og blitt oppsagt fra stillingen sin som underviser.

Bakgrunnen for konflikten, som har pågått i flere år, er blant annet at kolleger mener vedkommende krenker arbeidsmiljøet på instituttet han i sin tid var ansatt ved. Vedkommende har klaget avgjørelsen inn for høgskolestyret som nå skal ta stilling til saken. Vedkommende hevder at oppsigelsen er ulovlig og krever å komme tilbake i sin opprinnelige stilling.

Khrono starter sin direkte rapportering så fort møtet blir åpent igjen. 

Seksuell trakassering

Khrono har allerede omtalt flere av sakene som skal behandles på møtet. Blant annet ønsket fra rektor Curt Rice om å kartlegge omfanget av seksuell trakassering på høgskolen. 

Saken kommer opp som en følge av sommerens omtale av UiS-professor Nils Rune Langeland som sendte grove meldinger til flere ulike kvinner. 

Les også: Langeland sendte grove meldinger til kvinner

Nå vil Rice sørge for å få undersøkt omfanget av seksuell trakassering ved HiOA.

— Selv om vi ikke har noen kjente saker ved HiOA, så synes jeg det er litt defensivt å slå seg til ro med dette. Det er gode grunner til å tenke seg at det kan være slike tilfeller her hos oss også, i et samfunn på 22.000 mennesker, sier Rice.

— Når vi ikke har fått rapportert noen slike saker her, så er det kanskje heller grunn til bekymring for at vi ikke har gode nok systemer og rutiner, sa han til Khrono nylig. 

Les også: Vil foreta undersøkelser om seksuell trakassering

En annen sak som også kommer opp er at Høgskolen i Oslo og Akershus vil kjøpe 80 prosent av Studiesenteret.no for å kunne levere utdanning til hele landet, på steder der det ikke finnes noe campus-tilbud. 

Les også: Ønsker å bli en nasjonal leverandør av utdanning

Kvaliteten ved yrkesfaglærerutdanningen skal også diskuteres. 

Her finner du dagsorden.

Høgskolen via Medieseksjonen strømmer hele det åpne møtet. Og den kan du følge nederst i saken.

Khronos journalisters direktedekning finner du som vanlig i «coveritlive»-boksen under her:

Live Blog HiOA styremøte 6. september 2017

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS