Morten Dæhlen, øverste leder ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO og hans forskningsdekan, Finn-Erik Johansen, er grunnleggende uenige - og sistnevnte slutter. Foto: Runhild Heggem

«Grunnleggende uenighet» i fakultetsledelse ved UiO

Uenighet. Forskningsdekan Finn-Erik Johansen slutter etter grunnleggende uenighet med sjefen sin, Morten Dæhlen på Universitetet i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør for UiO:Livsvitenskap, Finn-Eirik Johansen, tok over forskningsdekanjobben ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo etter at Svein Stølen ble rektor 1. august 2017. Johansen ble da også ny styreleder for UiO:Livsvitenskap.

Finn-Eirik Johansen. trakk seg dom forskningsdekan. Foto: UiO

Nå har han trukket seg fra stillingen som forskningsdekan to år før tiden. Årsaken skal ifølge Uniforum være samarbeidsproblemer i ledelsen på fakultetet, der Morten Dæhlen er dekan og øverste leder.

«Vi, dekan Morten Dæhlen og professor Finn-Eirik Johansen, er enige om at Johansen fratrer sitt verv som visedekan for forskning ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på grunn av grunnleggende uenighet», heter det i en epost som Dæhlen sendte ut for et par uker siden.

Samarbeidsproblemene skal ifølge UiO-avisen ikke skyldes personkonflikt.

— Jeg fungerte ikke godt i teamet, sier Johansen til Uniforum.

Johansens etterfølger er allerede på plass. Tidligere prodekan for utdanning Solveig Kristensen, har tatt over ansvaret for forskning, er dekanatet supplert med Knut Martin Mørken, som er blitt visedekan for utdanning, viser hjemmesidene til fakultetsledelsen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS