UiT Norges arktiske universitet

Dataangrep etterforskes av politiet. Alle må skifte passord

Nasjonal sikkerhetsmyndighet er inne i det alvorlige dataangrepet.

UiT Norges arktiske universitet.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke gjorde UiT Norges arktiske universitet det kjent at de ble utsatt for et alvorlig dataangrep. Nå er datainnbruddet anmeldt og under etterforskning hos politiet, opplyser universitetet i en pressemelding.

UiT opplyser at de med bistand fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og andre samarbeidspartnere, har jobbet kontinuerlig med å analysere hendelsesforløpet og skaffe oversikt over skadeomfang.

– Vi har en oversikt over innbruddet og har iverksatt skadeforebyggende tiltak. Gjennom analyse har vi blant annet avdekket enkelte kompromitterte servere og et utvalg kontoer som inntrengerne har hatt tilgang til. Studenter og ansatte som er direkte berørte av dette er blitt kontaktet og har fått spesifikk informasjon fra UiT. Ettersom hendelsen er under politietterforskning og alle forhold rundt personopplysninger er taushetsbelagte, kan vi ikke gå nærmere inn på ytterligere detaljer, forteller universitetsdirektør Jørgen Fossland.

På universitetets nettsider heter det blant annet at alle ansatte og studenter må skifte passord på sine brukere innen 23. desember 08.00.

UiT har ellers iverksatt flere sikkerhets- og skadeforebyggende tiltak, skriver de i pressemeldingen.

– Vi vil fortsette analysearbeidet i tiden framover, og det kan også bli aktuelt med ytterligere tiltak dersom vi ser behovet for det, avslutter Fossland.

Powered by Labrador CMS