Dekanene Sarah Paulson, Gro Jamtvedt, Egil Trømborg og Ann-Helén Bay iført de nye dekanfrakkene, som brukes blant annet ved disputaser. Foto: OsloMet

Dekaner i nye frakker

Påkledning. De fire dekanene ved OsloMet har fått nye, mørkeblå forseggjorte frakker til bruk ved høytidelige anledninger.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dekanene Gro Jamtvedt ved Fakultet for helsevitenskap, Sarah J. Paulson ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Egil Trømborg ved Fakultet for teknologi, kunst og design og Ann-Helén Bay ved Fakultet for samfunnsvitenskap kan nå iføre seg mørkeblå ullfrakker ved høytidelige anledninger, som for eksempel disputaser.

Høsten 2017 ble fagmiljøene på Fakultet for teknologi, kunst og design spurt om de var interessert i å designe dekankapper for det da fremtidige OsloMet - storbyuniversitetet.

Tidligere rektor Kari Toverud Jensen iført rektorkappen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

I stedet for en tradisjonell kappe har designteamet utviklet en ny variant av dekankappe og designet en «urban og klassisk dekanfrakk med et unisex preg», som det heter i beskrivelsen fra OsloMet.

Frakkene er i mørk blå ull og har detaljer som håndbroderte hoftebelter, laserkuttede knapper med gravert logo og laserkuttet lærstropp med utskåret logo, et løst plissert stykke som er festet på høyre hofte, skjult knepping og en avslappet nedsenket ermsøm. Kragen kan enten brukes stående eller liggende på både dame og herre, går det fram av beskrivelsen av plagget.

Har vært i bruk

Dekanfrakkene har allerede vært i bruk ved disputaser høsten 2018, mens rektor Curt Rice har valgt å ikke ta i bruk den sorte rektorkappen som hans forgjenger Kari Toverud Jensen brukte blant annet ved studiestart.

Ifølge prosjektleder Gerd Hissingby ved Fakultet for samfunnsvitenskap har designteamets intensjon i utviklingen av produktet vært å utnytte faglig tekstilkompetanse på et tverrfaglig nivå og utnytte kompetansen og digitale muligheter fra estetiske fag og produktdesign på en utfyllende måte.

Lillegerd Hansen og Sissel Isachssen fra Institutt for estetiske fag har modellert stoffene og skapt mønstre og gitt form til frakkene, broderiet på beltene er designet og utført av Randi Veiteberg Kvellestad på samme institutt, mens knappene og lærstroppen med logo er designet og utført på Produktdesign på Kjeller av Wenche Lyche.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS